Rhodos

Spálené auto stojí v popředí ohořelé oblasti po požáru poblíž vesnice Kiotari na řeckém ostrově Rhodos (23. července 2023).

Hoří na Rhodosu: Je to jako biblická katastrofa

Devatenáctiletá Edisa se dívá na ohořelý slunečník ležící v písku a s povzdechem říká: "Pro turisty to může být opravdu děsivý a špatný zážitek, ale pro nás, kteří tu žijeme, je to ještě horší. Všechno tu shořelo." Tato smutná a silná slova sdělila serveru BBC News.
Ministerstvo zahraničí

Infoservis pro Čechy na Rhodosu: Důležité informace, telefonní čísla a odkazy

Nejméně stovek českých turistů se týká napjatá situace na řeckém ostrově Rhodos, kde v posledních dnech zuří rozsáhlý požár, který si do této chvíle vyžádal evakuaci více než 18 tisíc lidí. EuroZprávy.cz nabízí souhrnný infoservis, jde například o telefonní čísla na pohotovostní linky, důležité informace, odkazy a nejrůznější doporučení.
Řecko

Na Rhodu zadrželi kvůli podezření z výroby drog dva Čechy + VIDEO

Rhodos - Na řeckém ostrově Rhodos zadržela protidrogová policie dva Čechy. Muž a žena ve věku 38 a 44 let, kteří na ostrově dlouhodobě žili, jsou podezřelí z výroby a prodeje drog. Podle ministerstva zahraničních věcí byli oba zadrženi poté, co žena pravidelně posílala z místní malé pošty podivně zapáchající balíky, ve kterých, jak se ukázalo, bylo konopí. Co je ale na celém případu nejvíce zarážející, je že muž z vězení volal do televize Prima, abychom mu pomohli.
Prezident Miloš Zeman

Hrad jedná o otevření českého konzulátu na Rhodu

Praha - Hrad jedná o tom, že by prezident Miloš Zeman na přelomu září a října otevřel na Rhodu honorární konzulát České republiky. Uvedl to dnes řekl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Zeman se na řeckém ostrově Rhodos zúčastní konference Dialog civilizací, na kterou zavítal už před dvěma lety. Pořadatelem pravidelné akce je ruský podnikatel a spolupracovník ruského prezidenta Vladimir Jakunin. Zemana v minulosti za účast na konferenci kritizovala opozice.

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy