Terorismus v Jemenu

Ilustrační foto

Útok na vojenskou přehlídku v Jemenu: Raketa zasáhla tribunu s diváky

Nejméně devět lidí zemřelo a několik desítek dalších utrpělo zranění poté, co dnes vojenskou přehlídku ve městě Dálí na jihozápadě Jemenu zasáhla raketa. Informovala o tom agentura AP s odkazem na vyjádření sil napojených na vládu mezinárodně uznávaného prezidenta Abdar Rabbúa Mansúra Hádího. Ty rovněž uvedly, že za útokem stojí šíitští povstalci známí jako Húsíové. K útoku se však zatím nikdo nepřihlásil.
Jemen, Nemocnice Abs; autor: ©Rawan Shaif

Atentát v Adenu: Sebevrah zabil šest lidí

Sebevražedný atentátník na motorce dnes na předměstí Adenu zabil šest jihojemenských separatistů, kteří bojují s vládními silami o kontrolu nad městem. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na svědky. K útoku se přihlásila teroristická organizace Islámský stát.
Ilustrační foto

Islámský stát odpálil bombu u jemenského resortu financí

Aden - Bomba nastražená ve vozu před ministerstvem financí v jihojemenském městě Aden zabila pět osob a dalších 12 lidí utrpělo zranění. K atentátu se přihlásil Islámský stát, který využívá chaosu v zemi způsobeném občanskou válkou.
Islamisté

Spojenci v Jemenu dobyli přístav Mukallá, bojovníci Al-Káidy prchají

Saná - Bomba nastražená ve vozidle na jihu Jemenu dnes zabila sedm vojáků a 14 dalších utrpělo zranění. Země včera zahájila ofenzivu proti Al-Káidě, resp. proti její odnoži AQAP. Jemenské síly a jejich saúdskoarabští spojenci dnes poprvé po více než roce vstoupili do města Mukallá, drženého islamisty.
Islámský stát, džihádisté 17. divize

Masakr: Radikálové IS vystříleli domov důchodců v Adenu, nejméně 16 mrtvých

Saná - Při dnešním útoku ozbrojenců na ústav pro staré občany v jihojemenském Adenu zemřelo nejméně 16 lidí. Mezi mrtvými je strážce a také čtyři indické pečovatelky. Útočníci na nikoho konkrétně nemířili, stříleli bezhlavě. V ústavu žilo 80 lidí a vedla ho charitativní organizace založená Matkou Terezou.
Al-Káida, ilustrační fotografie

Ani IS, ani Sýrie: USA roste za zády daleko větší hrozba

San'á/Washington - Organizace Islámský stát a boje v Sýrii se často stávají jediným tématem v oblasti boje proti teroristickým skupinám. Jonathan Marshall, spisovatel a expert na mezinárodní vztahy, ale varuje, že to vede k přehlížení situace v Jemenu, která je neméně kritická.

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 4 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Španělsko se řítí do politické nejistoty. Pedro Sánchez zvažuje kvůli manželce rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy