Teroristické útoky v Rusku

Koncertní síň u Moskvy v plamenech po teroristickém útoku. (22.3.2024)

Rusové od Američanů přesně věděli, kde může dojít k teroru, píše prestižní deník

USA s více než dvoutýdenním předstihem varovaly Rusko, že koncertní síň Crocus City Hall u Moskvy se může stát terčem teroristického útoku, uvedl list The Washington Post s odkazem na své zdroje. Podle deníku to znamená, že Američané byli přesvědčeni, že Islámský stát plánuje útok, který může ohrozit velké množství civilistů. Moskva už dříve přiznala, že od Washingtonu obdržela informace o možné hrozbě. 
Alexandr Lukašenko

Lukašenko hází Rusům vidle do verze s ukrajinskou stopou v případu teroru u Moskvy

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko uvedl informace, které jsou v rozporu s tvrzeními ruských představitelů v čele s Vladimirem Putinem, podle nichž teroristé z koncertní síně u Moskvy po útoku prchali na Ukrajinu. Lukašenko tvrdí, že pachatelé měli nejprve namířeno do Běloruska, kam by se ale nedostali kvůli zpřísněným bezpečnostním opatřením. 
Koncertní síň u Moskvy v plamenech po teroristickém útoku. (22.3.2024)

Rusové už s terorem u Moskvy spojují i Američany a Brity

Navzdory slovům prezidenta Vladimira Putina, že páteční teroristický útok v koncertní síni u Moskvy spáchali islamisté, z Ruska nadále znějí hlasy o roli Ukrajiny v rámci celé tragédie. Podle ředitele tajné služby FSB Alexandra Bortnikova stojí za útokem kromě Kyjeva také Spojené státy americké a Velká Británie. 
Vladimir Putin

Rusové v čele s Putinem ignorovali varování ze Západu. Obětí útoku je přes 130

Rusové zjevně podcenili zahraniční varování ohledně možného teroristického útoku. Prezident Vladimir Putin ještě v úterý podotkl, že Západ se tak snaží zastrašit a destabilizovat ruskou společnost. V pátek ale došlo k útoku v koncertní síni Crocus City Hall u Moskvy, který si vyžádal přes 130 mrtvých. Tragická bilance navíc stále nemusí být konečná. 
Koncertní síň v Moskvě se po útoku ocitla v plamenech. (22.3.2024)

Vraždil za rubly, naznačuje zpověď jednoho z údajných pachatelů teroru u Moskvy

Rusové nechali promluvit údajné pachatele pátečního teroristického útoku v koncertní síni Crocus City Hall u Moskvy, který si vyžádal přes sto obětí. Jeden ze zadržených mužů uvedl, že motivací pro spáchání hrůzného činu byly peníze. Prozradil dokonce výši odměny. Pravdivost jeho tvrzení ale není možné věrohodně ověřit. 

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 19 minutami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 49 minutami

před 49 minutami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 8 hodinami

včera

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy