Visa Inc.

Ztrátu platební karty je potřeba řešit rychle

Visa a Mastercard výrazně sníží poplatky, Brusel návrh přijal

Evropská komise (EK) přijala návrh vydavatelů platebních karet Visa a Mastercard, že podstatně sníží poplatky, které vybírají od maloobchodníků za platby kartami vydanými spotřebitelům mimo Evropskou unii. Snížení se má v průměru pohybovat kolem 40 procent. Uvádí se to v dnešním sdělení komise.
Ilustrační fotografie

USA uzavřely s Čínou první obchodní dohody za Trumpa

Washington/Peking - Plán administrativy amerického prezidenta Donalda Trumpa snížit vysoký obchodní deficit USA s Čínou se začíná nplňovat. Washington se ve čtvrtek dohodl s Pekingem na uvolnění obchodu s hovězím a drůbežím masem a na zlepšení přístupu zahraničních finančních firem na čínský trh.
Ilustrační foto

Generální ředitel vydavatele karet Visa rezignoval

San Francisco - Charles Scharf (50), generální ředitel vydavatele platebních karet Visa, k 1. prosinci odchází. Jako důvod uvedl, že řídit společnost se sídlem v San Francisku je pro jeho osobní život náročné a chce více času trávit s rodinou.

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Školačky v Kutné Hoře rozrušila hodina s psycholožkou. Zasahovala záchranka

Neobvyklý incident se ve čtvrtek dopoledne stal na SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře. Do školy museli přijet záchranáři kvůli kolapsu několika žákyň během intervence školní psycholožky ohledně špatných vztahů ve třídě. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy