Eben se drsně obul do Zemana s Ovčáčkem, tohle mluvčí vzkazuje

Praha - Moderátor a bavič Marek Eben se coby nově korunovaný král olomouckého Majálesu pořádně obul do prezidenta Miloše Zemana i jeho hradních pobočníků. Kancelář prezidenta si z jeho vystoupení ale vůbec nic nedělá.

"Král Majálesu musí být daleko zhovadilejší než skuteční králové a vládci. Abych mohl dostát tomuto složitému úkolu, budu potřebovat daleko větší aparát, než mají skuteční vládci. Proto oznamuji, že si pořídím ne jednoho, ale rovnou dva tiskové mluvčí," hlásal ve čtvrtek z ochozu olomoucké radnice Eben, kterého si studenti zvolili králem Majálesu.

Ačkoli v celém proslovu nepadlo ani jedno jméno, všichni přítomní ihned věděli, o kom je řeč. "Milí studenti, slibuji, že vás stejně zhovadile budu reprezentovat i na světové úrovni," ukončil řeč Eben.

Psali jsme: Eben veřejně zesměšnil Zemana. Dav jásal nadšením + VIDEO  

Prezident Miloš Zeman i jeho tiskový mluvčí Jiří Ovčáček se ale tváří, že se jich vystoupení vůbec netýká. Zeman si dokonce nahrávku ani nepustil, o Ebenově proslovu prý jen četl. "Tady není žádný důvod ke komentáři. Pan Eben byl zvolen králem Majálesu a tomu odpovídalo i jeho vyjádření," řekl Ovčáček.

"Bereme to s nadsázkou a nemá smysl do toho vstupovat nějakým silným prohlášením. Každý si může udělat svůj názor," dodal Ovčáček s tím, že bude sledovat názory lidí na sociálních sítích.

O pár minut později ale na svůj Facebook zavěsil tento příspěvek. "Když chce mít nově zvolený král Marek Eben dva mluvčí, poženu to o "štok vejš". Pořídím si speciální ebenovou tyč na zlé lidi a ebenovou krabičku na "moudra" Pražské kavárny."

Související

Miloš Zeman, prezident ČR

Průzkum: Úřad prezidenta ztrácí na významu. Zeman nezvládá krizi, myslí si většina Čechů

Prezidentský úřad pro Čechy v poslední době ztrácí na významu. Vyplývá to z průzkumu agentury STEM/MARK z přelomu září a října. Současná hlava státu, Miloš Zeman, podle lidí nezvládá činnost v koronavirové krizi. Dvě třetiny dotázaných mu za to daly - při známkování jako ve škole - čtyřku, či pětku. Jasný favorit pro příští prezidentské volby se zatím nerýsuje.

Více souvisejících

Marek Eben Jiří Ovčáček Miloš Zeman

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 27 minutami

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 29 minutami

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 10 hodinami

před 11 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

Policie vyšetřuje smrt ženy v centru Plzně. Nejspíš došlo k trestnému činu

Policie vyšetřuje v Plzni od úterního odpoledne úmrtí ženy, která nejspíš zemřela násilnou smrtí. Případ si převzali krajští kriminalisté. V západočeském městě dnes také museli strážci zákona evakuovat soudní budovy. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy