Bourající policista Kadlec byl obviněn. Hrozí mu tři roky vězení

Praha - Policista Karel Kadlec byl obviněn za nabourání 29 aut na pražských Vinohradech, škoda byla vyčíslena na více než dva miliony korun. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až tři roky vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Kadlec svým terénním vozem zdemoloval 12. dubna v pražské Šumavské ulici desítky vozů. Podle mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánky Zenklové řídil pod vlivem alkoholu a blíže neurčených léků. Škoda byla vyčíslena na 2 miliony a 70 tisíc korun. Podle Zenklové Kadlec naboural 29 aut, uvedl web Novinky.cz. Původně policisté hovořili o 51 nabouraných autech.

Na místě Kadlec dechovou zkoušku odmítl s tím, že přístroji nedůvěřuje. Souhlasil ale s odběrem krve. V nemocnici si to ale rozmyslel a policistům do alkoholtestru dýchnul. Podle závěrů Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), která případ vyšetřovala, měl Kadlec v krvi 1,31 promile alkoholu.

Teď Kadlecovi hrozí trest odnětí svobody v rozmezí 6 měsíců a 3 let. Přitom v den, kdy Kadlec na Vinohradech boural, měl být u soudu kvůli loňské nehodě. Na náměstí Bratří Synků 10. března 2015 naboural vůz, který před ním zastavil, aby dal přednost chodcům. Kadlec se ale vymluvil na nemoc a k soudu nepřišel.

Policistům měl vloni Kadlec nadýchat přes 1,5 promile. Podle něj šlo o zbytkový alkohol z večera. Instruktor Policejní akademie se pak nechal odvézt do nemocnice na odběr krve. Tam se ale dostal do sporu, když jej mělo urazit, že se jej lékař zeptal, jestli neví, který prst je ukazováček. Kadlece totiž vyzval, aby si ukazováčkem sáhl na nos, on přitom ale použil prostředníček.

Související

Soud, ilustrační foto

Kauza Vidkun: Exšéf policie Krejčiřík tvrdí, že neměl informace o možném ovlivňování

Bývalý ředitel olomoucké krajské policie Libor Krejčiřík dnes u soudu řekl, že neměl informace, že by jeho náměstek Karel Kadlec ovlivňoval kauzy. Svou výpovědí ale dnes zároveň popřel obhajobu Kadlece, že to byl naopak on, kdo od vlivných olomouckých osobností sbíral informace a využíval je jako informátory. Podle Krejčiříka Kadlec nikdy o těchto úkonech nepořizoval záznamy, ani jej o tom jako přímého nadřízeného neinformoval. Soud pokračuje příští týden, na řadu by měli přijít v roli svědků další policisté.
Ivan Langer (ODS)

Kauza Vidkun: Ivan Langer u soudu popřel, že měl informace z trestních spisů

Bývalý ministr vnitra za ODS Ivan Langer dnes u soudu v kauze Vidkun popřel, že by s obžalovaným podnikatelem Ivanem Kyselým disponovali informacemi z trestních spisů. Připustil však, že mediálně známé olomoucké kauzy spolu probírali, neboť prý hýbaly děním ve městě. Přihlásil se k osobním přátelským vztahům nejen s Kyselým, který je jeho obchodním partnerem, a s obžalovaným bývalým policejním náměstkem Karlem Kadlecem. V kauze Vidkun se cítí jako poškozený než jako svědek.

Více souvisejících

Karel Kadlec

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy