Přímý důkaz na Tuhého v kauze úniku informací ÚOOZ nemá

Praha - Vysocí důstojníci policejního prezidia včetně prezidenta Tomáše Tuhého se podle Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) pokusili zjistit informace z vyšetřování závažných kauz ve třech případech.

Podezřívají je z toho státní zástupci a policisté z protimafiánského útvaru. Přímý důkaz, který by ukazoval na Tuhého, ale nemají. V pondělním vydání o tom informuje týdeník Respekt.

Detektivové z ÚOOZ a státní zástupci mají k dispozici několik nahrávek odposlechů, při nichž jsou prozrazeny důležité informace. Údajně se jim podařilo zjistit uživatele telefonů s anonymními SIM kartami, přes které byly informace sdělovány. Neexistuje ale důkaz, který by přímo ukazoval na to, že se ve věci angažoval policejní prezident Tuhý, píše Respekt.

Podle informací týdeníku nefiguruje Tuhý ani na žádném zachyceném odposlechu. Nicméně detektivové a státní zástupci údajně disponují poměrně uceleným "řetězcem nepřímých důkazů", který ukazuje na možné nezákonné praktiky policejního prezidia.

Na Tuhého už na začátku týdne ukázal šéf ostravské expozitury ÚOOZ Jiří Komárek, který řekl, že policejní prezident je podezřelý z "brutálního" úniku informací v případu, kde jde o stamiliony.

Související

Tomáš Tuhý

Velvyslanec a bývalý policejní prezident Tuhý čelí podezření, že opisoval v disertační práci

Bývalý policejní prezident a nyní velvyslanec na Slovensku Tomáš Tuhý má v disertační práci velkou část nepřiznaných buď doslovně shodných, nebo mírně poupravených textů ze dvou diplomových a dvou bakalářských prací jiných autorů a z několika článků z internetu, napsal dnes server Seznam Zprávy. Odkazuje na analýzu experta na plagiátorství Jana Macha z Vysoké školy ekonomické (VŠE) v Praze. 
Karel Gott

Karel Gott byl velikánem pro Čechy i Slováky, míní ministryně

Zpěvák Karel Gott byl velikánem pro slovenský i český národ a navždy takovým zůstane. Novinářům to dnes řekla slovenská ministryně kultury Ľubica Laššáková, která zápisem do kondolenční knihy na českém velvyslanectví v Bratislavě vyjádřila soustrast nad Gottovým úmrtím.

Více souvisejících

Tomáš Tuhý (Policie ČR) ÚOOZ

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

včera

včera

Turecko podpořilo Rutteho do pozice šéfa NATO. Chybí mu podpora tří zemí

Turecko potvrdilo, že podpoří do čela Severoatlantické aliance dosluhujícího nizozemského premiéra Marka Rutteho. Podle agentury Reuters to oznámil vysoce postavený turecký činitel.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy