Trest pro Kadlece za dopravní karambol platí. Byl opilý, obhajoba umíněná, řekl soudce

Praha - Karel Kadlec, který v opilosti narazil v Nuslích do dvou aut, vyvázl s osmiměsíční podmínkou a dva roky nesmí za volant. Bývalému policejnímu důstojníkovi a pedagogovi dnes trest potvrdil Městský soud v Praze.

Kadlec dopoledne 10. března 2015 neubrzdil na náměstí Bratří Synků svůj jeep a narazil do auta ženy, která před ním zastavila, aby dala přednost chodcům na přechodu. Poté ve snaze odjet naboural ještě auto asistenční služby. Později mimo jiné uvedl, že spěchal na svou přednášku na policejní akademii. Přivolaná hlídka mu naměřila 1,48 promile v dechu. Odběr krve po převozu k lékaři odmítl, protože lékař ho prý urazil.

"Jednoznačně bylo prokázáno, že pod vlivem alkoholu byl," konstatoval dnes předseda odvolacího senátu Václav Kašík, který Kadlecovu obhajobu označil za "umíněnou" a přístup k celé záležitosti za "absolutně nekritický".

O tom, že byl Kadlec opilý, svědčí podle soudce i mužovo chování na místě nehody. "Za světla přehlédne zastavené auto, za každou cenu se snaží odjet... Ke cti mu slouží, že řidičku neporazil a jednání zanechal," podotkl.

"Stojím si za tím, co jsem řekl: skutečně jsem alkohol před jízdou nepožil. Lékař z Bulovky nemluvil dobře česky a nemá rád policisty. Účastníci nehody ani zasahující policisté ze mě alkohol necítili," řekl dnes Kadlec soudnímu senátu. Už dříve prohlašoval, že je z výsledku dechových zkoušek "zděšen" a neumí si je vysvětlit.

"Člověk, který by měl čisté svědomí a byl by zděšen výsledky alkotesteru, by si nechal odebrat tělní tekutiny, aby se toho podezření zbavil," reagoval soudce.

Související

Soud, ilustrační foto

Kauza Vidkun: Exšéf policie Krejčiřík tvrdí, že neměl informace o možném ovlivňování

Bývalý ředitel olomoucké krajské policie Libor Krejčiřík dnes u soudu řekl, že neměl informace, že by jeho náměstek Karel Kadlec ovlivňoval kauzy. Svou výpovědí ale dnes zároveň popřel obhajobu Kadlece, že to byl naopak on, kdo od vlivných olomouckých osobností sbíral informace a využíval je jako informátory. Podle Krejčiříka Kadlec nikdy o těchto úkonech nepořizoval záznamy, ani jej o tom jako přímého nadřízeného neinformoval. Soud pokračuje příští týden, na řadu by měli přijít v roli svědků další policisté.
Ivan Langer (ODS)

Kauza Vidkun: Ivan Langer u soudu popřel, že měl informace z trestních spisů

Bývalý ministr vnitra za ODS Ivan Langer dnes u soudu v kauze Vidkun popřel, že by s obžalovaným podnikatelem Ivanem Kyselým disponovali informacemi z trestních spisů. Připustil však, že mediálně známé olomoucké kauzy spolu probírali, neboť prý hýbaly děním ve městě. Přihlásil se k osobním přátelským vztahům nejen s Kyselým, který je jeho obchodním partnerem, a s obžalovaným bývalým policejním náměstkem Karlem Kadlecem. V kauze Vidkun se cítí jako poškozený než jako svědek.

Více souvisejících

Karel Kadlec Dopravní nehody Praha

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy