Policie nabourala BMW za čtyři miliony. Seděl v něm i Zemanův protokolář, je zraněný

Brno - Policisté v noci na dnešek havarovali s autem BMW i8, které má policie zapůjčené a které stojí čtyři miliony korun. Ve vozu seděl i zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš. Prezident Miloš Zeman, který je nyní na návštěvě Jihomoravského kraje, kvůli události ale program měnit nehodlá.

Kruliš utrpěl vážné zranění a leží v brněnské fakultní nemocnici, uvedl server Aktuálně.cz. "Nejsem oprávněn věc komentovat, obraťte se na policii ČR," řekl ČTK prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. "Nijak nezasahujeme do programu. Co bude činit ve svém volnu, to je zcela jeho věc," odpověděl později Ovčáček na otázku, zda prezident pojede za Krulišem do nemocnice.

Mluvčí Hradu také uvedl, že se nebude vyjadřovat k neúčasti Kruliše. "Jsou to osobní záležitosti," dodal.

"Řidič vozu měl vážnou zdravotní indispozici. Dva lidé se při havárii zranili," uvedl na policejním webu mluvčí Štěpánka Komárová.

Vůz sjel na Brněnsku podle policie mimo silnici a následně narazil do stromu. "Bližší okolnosti této havárie nyní zjišťují policisté z oddělení dopravních nehod, proto v tuto chvíli nemůžeme sdělovat žádné další podrobnosti," uvedla mluvčí.

Policie dostala hybridní vůz k testování v první polovině května, jezdí především po jihomoravských rychlostních silnicích. Auto má zapůjčené na šest měsíců nebo do ujetí 20.000 kilometrů, podle toho, co nastane dřív.

"Pro naši firmu je důležité, aby byla posádka v pořádku. Vůz je standardně pojištěný," sdělila ČTK mediální zástupkyně firmy Zita Vinšová. Na dotaz, zda policisté dostanou totožný náhradní vůz, nebo budou čekat na opravu poškozeného, neodpověděla.

Související

Více souvisejících

Policie ČR BMW i8 Nehody aut Miloš Zeman Vladimír Kruliš

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 33 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy