Policie zkouší superrychlé BMW, jezdit bude v Plzeňském kraji

Plzeň - Policisté testují další hybridní vůz BMW i8, který mají zapůjčený na půlroční testování. Vozidlo budou zkoušet v Plzeňském kraji. Proti předchozím modelům je auto nově vybaveno speciálním záznamovým zařízením, které umožňuje pořizovat záznam a zároveň měřit rychlost dopravních prostředků v silničním provozu, sdělila dnes ČTK mluvčí policejního prezidia Iveta Skupien. Policie vozidlo zkoušela i v loňském roce. Po nynějším testu chce policie vozy s alternativním pohonem vyhodnotit.

Policii poskytla hybridní vůz do dočasného užívání společnost BMW Group ČR. Policie ho má zapůjčený na šest měsíců nebo do ujetí 20.000 kilometrů, podle toho, co nastane dřív.

Sportovní vůz BMW i8 Coupé kombinuje přeplňovaný zážehový tříválec pohánějící zadní kola a elektromotor pro pohon kol přední nápravy. Automobil má výkon 374 koní, z 0 na 100 kilometrů v hodině zrychlí za 4,4 sekundy a dosahuje nejvyšší rychlosti 250 kilometrů za hodinu. Vozidlo je schopné ujet až 55 km pouze na elektřinu.

Policie vozidlo testovala už v loňském roce, kdy auto brázdilo silnice v Jihomoravském kraji. Zkoušku tohoto vozu poznamenala nehoda v Brně, při které se zranil zástupce vedoucího hradního protokolu Vladimír Kruliš. Vozidlo sjelo do potoka v brněnských Chrlicích poté, co řidič kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení.

Kruliš před nehodou s policií zajišťoval bezpečnost návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Jihomoravském kraji a při prezentaci policejní techniky projevil zájem o praktickou ukázku vozu. Nehodu prověřovala Generální inspekce bezpečnostních sborů, která žádné pochybení nezjistila.

Policie mezitím místo havarovaného vozu dostala na vyzkoušení jiný. Automobil vrátila na konci října, když dosáhl smlouvou stanovený počet najetých kilometrů.

Související

Více souvisejících

Policie ČR BMW i8 Plzeňský kraj

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy