Ministerstvo dopravy nemůže vybrat vítěze na registr vozidel

Brno - Ministerstvo dopravy nemůže uzavřít smlouvu s vítězem tendru na nového provozovatele registru vozidel. Nedovolí mu to předběžné opatření, které vydal Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Ministerstvo dnes uvedlo, že ÚOHS před dvěma týdny nejdříve odmítl vydat předběžné opatření, nyní však rozhodl opačně. "Respektujeme rozhodnutí antimonopolního úřadu, i když s ním nesouhlasíme. Nyní prozkoumáme důvody, které ÚOHS vedly ke změně stanoviska," uvedl ministr dopravy Dan Ťok.

Ministerstvo dopravy musí nyní podle něj zajistit bezproblémový provoz registru vozidel a neobtěžovat lidi dalšími problémy s touto veřejnou službou. "Pokud bude nutné uzavřít dočasně smlouvu se současným provozovatelem registru, pak musíme jednat o zlevnění provozu na nezbytně nutnou dobu, než registr převezme nový subjekt," uvedl Ťok.

ÚOHS dnes v tiskové zprávě uvedl, že případ dosud definitivně neuzavřel. "Dosavadní rozhodnutí se týkala předběžných opatření. Rozhodnutí v meritu věci bude vydáno v zákonné lhůtě," uvedl dnes ÚOHS.

Související

Více souvisejících

Ministerstvo dopravy ÚOHS registr silničních vozidel

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy