Nehoda kamionů a sníh komplikují provoz na D1, nejezděte do Krušných hor

Nehoda dvou nákladních automobilů dnes kompiluje provoz na dálnici D1 nedaleko Lipníku nad Bečvou na Přerovsku ve směru od Ostravy na Prahu. Část dálnice v místě nehody byla krátce po nehodě neprůjezdná a vytvořila se několikakilometrová kolona. Před polednem byl zprovozněn jeden jízdní pruh.

Nehoda dvou kamionů na D1 u obce Podhoří u Lipníku nad Bečvou byla nahlášena krátce po 10:00. Při nehodě podle Hejtmana nebyl nikdo zraněn, avšak dálnice byla u Podhoří ve směru od Ostravy na Prahu uzavřena.

"Aktuálně byl zprovozněn jeden jízdní pruh. Zatím nelze odhadnout, jak dlouho tato situace ještě potrvá," uvedl odpoledne policejní mluvčí Libor Hejtman.

Jihomoravský kraj - Vytrvalé sněžení komplikuje dopravu. Kolony se tvoří na D1 kolem 204 km, pro kamiony jsou nesjízdné některé úseky silnic I/43 a I/54. Jeďte opatrně a počítejte s delší brzdnou dráhou.

— Policie ČR (@PolicieCZ) 8. ledna 2019

Kvůli nehodě se na dálnici u Lipníku nad Bečvou ve směru na Prahu vytvořila zhruba sedmikilometrová kolona automobilů, která se po otevření jednoho dálničního pruhu dala pomalu do pohybu.

Řidiči by kvůli silném větru a sněžení neměli jezdit do Krušných hor, zejména do Božího Daru. Silnice na vrchol Klínovce je uzavřena, další silnice v oblasti se zatím daří udržovat sjízdné s maximálním úsilím silničářů. Do hor by se neměli vydávat ani běžkaři a turisté, varoval rekreanty starosta Božího Daru Jan Horník (STAN). Varování před nepříznivými podmínkami na horách vydala i policie. Sněžení a silný vítr má na horách přetrvat nejméně do středečního časného rána.

"V současné době byla již uzavřena obslužná komunikace na vrchol Klínovce. Podle aktuální situace se zřejmě bude uzavírat silnice z Božího Daru od kruhého objezdu směrem na Neklid, Klínovec a Vejprty. Žádáme řidiče o respektování nastalé situace, aby do hor raději nejezdili," uvedl v tiskové zprávě Horník.

Kvůli nepříznivému počasí byl přerušen také provoz skibusů mezi Fichtelbergem, Neklidem a Klínovcem. Skiareály včetně lanovek zatím zůstávají v provozu.

Související

Nehoda kamionu uzavřela D8

Nehoda kamionu uzavřela dálnici D8 u Prahy

Provoz na dálnici D8 poblíž Veltrus na Mělnicku byl dnes ráno obousměrně přerušen kvůli havárii kamionu přepravujícího krávy. Zvířata musí být přemístěna z havarovaného vozidla. Později byla dálnice ve směru na Ústí nad Labem otevřena, ve směru na Prahu ale zůstává mezi exity 9 Úžice a 18 Nová Ves uzavřena.

Více souvisejících

Nehody kamiónů Dálnice D1 Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Zima doprava Krušné hory

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

HRW: Ruská armáda popravuje ukrajinské vojáky, kteří se vzdávají

Lidskoprávní organizace Human Rights Watch (HRW) tvrdí, že ruské jednotky se dopustily mimosoudních poprav ukrajinských vojáků, kteří se vzdávali a chtěli se dostat do zajetí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy