Pokus o vraždu. Řidiči hrozí za děsivou nehodu v Uherském Hradišti výjimečný trest

Policisté obvinili z pokusu o vraždu pětatřicetiletého řidiče, který loni vjel do podchodu v Uherském Hradišti, zranil tam jednoho muže a další lidi ohrozil. Muži hrozí odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest.

Muž je obviněn z vraždy ve stadiu pokusu, těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu.

Loni v červenci chtěli policisté v Uherském Hradišti zkontrolovat řidiče osobního automobilu, který však začal policistům ujíždět, místy jel rychlostí až 100 kilometrů v hodině. Policisté řidiče pronásledovali k podchodu pod železniční tratí, který není určený pro vozidla a je úzký.

"Nebezpečný řidič do podchodu vjel i přesto, že musel vidět, že se v podchodu pohybují lidé. Podchodem projel a pokračoval dál, jeho agresivní a vysoce riskantní jízda skončila až v obci Ostrožská Lhota, kde sjel z cesty do ovocného sadu. Tam pak agresivně najížděl proti policistům, kteří se ho snažili zadržet. Zadržet muže se policistům podařilo až po několika výstřelech a použití dalších donucovacích prostředků, včetně taseru," uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Při projíždění podchodem řidič srazil a přejel čtyřiaosmdesátiletého muže s jízdním kolem. "Muž zůstal po střetu ležet na zemi a díky duchapřítomnosti, kdy se instinktivně přitlačil na stěnu podchodu a zůstal na pravém boku, utrpěl 'jen' středně těžká poranění v podobě zlomenin, poranění hlavy a dalších částí těla. Řidič jízdou v podchodu ohrozil další čtyři ženy, kterým se jen shodou náhod a šťastných okolností v nastalé panice podařilo z podchodu před sražením vozidlem utéct. Mezi nimi byla i sedmapadesátiletá žena s dvouletým dítětem, které naštěstí nesedělo v kočárku, a žena tak stihla na poslední chvíli uskočit s dítětem v náručí za zábradlí před podchodem," uvedla mluvčí. Kočárek však řidič zdemoloval.

"Podle znalců si řidič v podchodu počínal mimořádně agresivně a jeho jízdu označili za extrémně riskantní," uvedla Javorková.

Kriminalisté po incidentu muže obvinili těžkého ublížení na zdraví a násilí proti úřední osobě, po vyšetřování i znaleckých posudcích vyšetřovatel právní kvalifikaci změnil na zvlášť závažný zločin vražda ve stádiu pokusu a zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví.

"V průběhu vyšetřování ještě krajský vyšetřovatel obvinění rozšířil na trestný čin výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu, protože při prohlídce vozidla VW Polo nalezli uvnitř kompletní varnu pervitinu," uvedla mluvčí.

Řidič byl v době řízení podle znaleckého posudku pod vlivem pervitinu. Nemá ani řidičské oprávnění. "V rejstříku trestů má devět záznamů za majetkovou, násilnou trestnou činnost a trestnou činnost ve spojitosti s omamnými a psychotropními látkami," uvedla mluvčí.

Související

Více souvisejících

Dopravní nehody uherské hradiště

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy