Řidiči na D10 couvali z kolony, hrozí jim mastná pokuta

Řidiči na dálnici D10 u Brandýsa nad Labem u Prahy couvali koncem června z kolony před zúžením k nejbližšímu sjezdu z dálnice. Hrozím jim za to vysoká pokuta. Incident se stal v sobotu 29. června odpoledne. Řidiče pak na místě zastavili policisté a přestupek oznámili správnímu orgánu. Řidičům hrozí pokuta až 10.000 korun, uvedla dnes v tiskové zprávě policejní mluvčí Eva Hašlová.

Kolona se utvořila na dálnici ve směru na Prahu, u Brandýsa totiž začíná zúžení kvůli opravám povrchu dálnice. Podle Hašlové couvalo k nejbližšímu sjezdu do Staré Boleslavi několik řidičů. "Naštěstí se tato situace obešla bez dopravní nehody," řekla.

Podobná situace není v Česku ojedinělá. V úterý 1. července se stala dopravní nehoda na dálnici D7 na Kladensku, když se řidiči v koloně otáčeli do záchranné uličky a vraceli se k nejbližšímu sjezdu. Dálnice poté musela být uzavřena.

Podle policie se v tomto případě nemuselo jednat pouze o přestupek, ale o trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti. V případě prokázání viny a odsouzení za obecné ohrožení by proto řidičům hrozilo až několik let vězení.

Loni v polovině srpna také řidiči couvali ke sjezdu na dálnici D11 u Chlumce nad Cidlinou. Někteří byli potrestáni sedmi body a ročním zákazem řízení.

Související

Více souvisejících

dálnice D10 řidiči pokuty

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy