Ceduli hanby "Zde stavěla Skanska" dal vyvěsit Bárta

Praha - Smírem skončilo dohadovací řízení mezi společností Skanska a Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD). Skanska uznala pochybení u Svitavské radiály, dále pak mezi Kroměříží a Říkovicemi na dálnici D1 a na úseku D47, na D11 se o chybu ŘSD a Skanska podělí, řekl v pondělí ministr dopravy Pavel Dobeš (VV).

"Pochybení uznalo jak Ředitelství silnic a dálnic, tak na druhé straně Skanska," uvedl Dobeš.S dohodou souhlasí i Skanska. "Vždycky jsme říkali, že jsme firma, která může dělat chyby, protože nikdo není neomylný, ale vždycky se k nim musíme postavit čelem," poznamenal Dan Ťok, generální ředitel Skansky.Spory se vedly kvůli zvlnění na části dálnice D11, závažným vadám na D47, sesuvu půdy na svahu u D47 u Bílovce, nekvalitnímu most na městském okruhu v Brně (tzv. Svitavská radiála) nebo nekvalitní svodidla na některých úsecích dálnic.Na některých místech nechal umístit bývalý ministr dopravy Vít Bárta (VV) cedule hanby s nápisy Zde stavěla Skanska. Firma požadovala jejich odstranění a vyhrožovala i arbitráží. Rekonstrukce zvlněné části D11 měla stát původně přibližně 50 milionů korun, nyní se spíše odhaduje na 10 milionů.

Související

Skanska

Skanska je opět plně v rukou českých manažerů, Švédové vedení opustili

Praha - Správní rada tuzemské pobočky stavební společnosti Skanska je opět plně v rukou českých manažerů. Mateřský švédský koncern z vedení české Skansky odvolal švédské zástupce, skončil tedy i předseda správní rady Mats Williamson. Nejméně jeden Švéd byl členem vedení české Skansky nepřetržitě od roku 2010. Dnes o tom informoval web deníku E15.
Skanska

Skanska propustí 3000 lidí, varovala před slabším ziskem

Stockholm/Praha - Největší skandinávská stavební společnost Skanska se chystá propustit 3000 lidí, což je asi sedm procent z celkového počtu zaměstnanců. Firma oznámila, že loňský zisk by nemusel dostát očekávání. Skanska působí i v České republice

Více souvisejících

Skanska Vít Bárta

Aktuálně se děje

před 11 minutami

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Americký voják v rukou Moskvy. Rusové ho viní z krádeže, Bílý dům o případu ví

Rusové během minulého týdne zadrželi dalšího amerického občana, tentokrát jde dokonce o vojáka. Podle mluvčí americké armády Cynthie Smithové byl zadržen ve čtvrtek 2. května ve Vladivostoku, přičemž čelí obvinění z krádeže. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy