Parní lokomotiva a rychlík vjely do překážky na koridoru u Kolína

Kolín - Do překážky na trati mezi Kolínem a Velimí narazily v pátek odpoledne dva vlaky. Měly to být sutiny z nedalekého objektu, nikdo nebyl zraněn, ale doprava na trati byla zastavena, potvrdila informace Mediafaxu mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Do spadlých sutin na trať narazil podle mluvčí kolem tři čtvrtě na tři odpoledne nejprve parní vlak, jedoucí z Rakouska na setkání do ČR a z druhé strany potom rychlík z Prahy do Brna. "U železniční trati ve Starém Kolíně jsou objekty, určené k demolici. Část demolice se sesunula na koleje," řekla Mediafaxu policejní mluvčí Martina Fejfarová. "Rychlík na místě ještě stojí a čeká se na odtah. Lokomotiva má ohnutý nárazník, ale zatím se nedalo zjistit, jestli nedošlo k poškození něčeho dalšího. Po druhé koleji, odkud již odjel parní vlak, zatím zakázal statik jízdu, protože hrozí zřícení zbytku zdi," řekl v půl sedmé navečer Mediafaxu mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle něj je předběžná škoda na lokomotivě rychlíku kolem 150 tisíc korun, na historické parní lokomotivě kolem 30 tisíc korun. "Škoda na trati zatím není známa, čeká se na odtah rychlíku," dodal mluvčí. Provoz na trati byl okamžitě zastaven a vlaky mezi Prahou hlavním nádražím a Kolínem byly odkloněny přes stanici Lysá nad Labem. Rychlíky a expresy se podle serveru drah vrátí ze stanice Velim do stanice Poříčany a pojedou odklonem přes Nymburk do Kolína. Vlak R 683 v úseku Kolín zastávka - Brno hlavní nádraží byl zrušen. V úseku Kolín - Velim a zpět je z důvodu nedostatku autobusů zavedena náhradní kyvadlová autobusová doprava. Vlaky ve stanicích Kolín a Velim nečekají na autobusy náhradní autobusové dopravy. Všechny vlaky dálkové dopravy jsou v úseku Praha hlavní nádraží - Kolín do odvolání odkloněny přes stanice Lysá nad Labem a Nymburk hlavní nádraží (bez zastavení pro nástup a výstup cestujících). Všechny vlaky nejedou přes stanici Praha-Libeň, náhradou tyto vlaky (kromě vlaků SC) mimořádně zastavují ve stanici Praha-Vysočany pro nástup cestujících. Z důvodu odklonu zvýší vlaky zpoždění o asi 20 - 50 minut. Vlak EC 177 je v úseku Praha hlavní nádraží - Pardubice hlavní nádraží spojen s vlakem R 877. Vlaky pojedou v úseku Praha hlavní nádraží - Kolín odklonem přes Lysou nad Labem. Vlak R 683 je v úseku Kolín zastávka - Brno hlavní nádraží odřeknut. Pro vlak Ex 149 v úseku Bohumín - Žilina bude vystavena náhradní souprava, vlak pojede včas dle jízdního řádu, bez přípoje od části vlaku ze směru Praha Všechny vlaky dálkové dopravy jsou do odvolání v úseku Kolín - Praha hlavní nádraží odkloněny přes stanice Nymburk hlavní nádraží a Lysá nad Labem (bez zastavení pro nástup a výstup cestujících). Všechny vlaky nejedou přes stanici Praha-Libeň, náhradou tyto vlaky (kromě vlaků SC) mimořádně zastavují ve stanici Praha-Vysočany pro výstup cestujících. Z důvodu odklonu zvýší vlaky zpoždění o asi 20 - 40 minut. Předpoklad obnovení provozu na trati je kolem druhé hodiny v sobotu ráno, ale dráhy ještě přesný čas upřesní. Příčinu nehody vyšetřuje drážní inspekce společně s policií.

Související

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

Více souvisejících

Vlaky vlaky parní

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy