Peksa si dál vyřizuje účty s Volným z SPD: Hulvátství, jedná daleko za hranicí lidskosti, zlobí se Pirát

Mezi oběma politiky se rozhořel spor o nemovitosti, které Lubomír Volný (SPD) pronajímá. Mikuláš Peksa (Česká pirátská strana) ho konfrontoval s tím, že SPD kritizuje obchod s chudobou a sám poslanec pronajímá byty v sociálně vyloučené lokalitě.

Dlouhodobě nevyřešený problém jsou socální dávky na bydlení. Politické strany se takřka předhánějí v řešení problému, ovšem v realitě je dál možné pronajímat lidem byty a inkasovat mnohdy vysoké nájemné, které nemajetným posílá stát. 

Ve svém programu o problému hovoří i SPD Tomia Okamury, ovšem poslanec strany Lubomír Volný ve vyloučené lokalitě v Ostravě pronajímá byty, na jejichž nájmy pobírají nájemníci sociální dávky na bydlení. Tuto praxi na půdě poslanecké sněmovny zkritizoval pirátský poslanec Mikuláš Peksa. Volný kontroval prohlášením, že nájemníkům ukončí smlouvy a ať se o ně stará jeho kolega z dolní komory parlamentu Peksa.

Ten se rozhodl celý spor a jeho průběh připomenout. "Jak to celé bylo… Vzhledem k tomu, jak útočně a hulvátsky se chová poslanec Lubomír Volný (SPD), jsem se rozhodl zrekapituolvat celou situaci ohledně jeho obchodu s chudobou v Ostravě," uvedl Peksa na Facebooku s odkazem na Volného výzvu v poslanecké sněmovně, že je ochoten si spory jít vyřídit mimo budovu poslanecké sněmovny s vyhrnutými rukávy.

Pochopení však u pirátského poslance nenašel. "Jeho jednání je velmi daleko za hranicemi lidskosti, a tak jsme se okamžitě společně s ostravskými Piráty rozhodli těmto rodinám zajistit alespoň základní pomoc. Pan Volný bohužel odmítl poskytnout jakékoliv informace o nájemnících, ale i tak se nám podařilo s některými z nich spojit a dohodnout se na dalším postupu," píše na sociální síti. 

Související

Volební štáb hnutí ANO

Volby by jasně vyhrálo hnutí ANO. ODS se propadla na třetí místo

Pokud by se parlamentní volby konaly v lednu tohoto roku, hnutí ANO by získalo vítězství se 31,5 procenty hlasů. Na druhém místě by skončili Piráti se ziskem 13 procent a na třetím ODS s 12 procenty. Tato data vyplývají z dnes zveřejněných výsledků volebního modelu agentury Median. Do Poslanecké sněmovny by se podle tohoto modelu dostalo celkem šest politických stran a hnutí.
Evropská unie, ilustrační fotografie. Původní zpráva

PŘEHLED: Česko čekají eurovolby. Politické strany řekly, co chtějí z Bruselu změnit

Občané Evropské unie si mezi 7. a 8. červnem letošního roku vyberou složení Evropského parlamentu pro příštích pět let. Česká republika je jedinou zemí, kde se volby konají ve dvou dnech. Kandidovat bude řada politických stran a hnutí. EuroZprávy.cz s žádostí o komentář k tomu, čeho chtějí jejich kandidáti dosáhnout, oslovily strany vládní i opoziční. Na dotazy zaslané prostřednictvím e-mailu neodpověděly strany ANO, SPD, SOCDEM a STAN. 

Více souvisejících

Česká pirátská strana Mikuláš Peksa (Piráti) Lubomír Volný (SPD) Sociální dávky Sociální bydlení

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

před 2 hodinami

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

před 3 hodinami

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

před 3 hodinami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

Zelenskyj popsal Stoltenbergovi, jak Ukrajině uškodilo zpoždění dodávek pomoci

Rusko využívá zpoždění dodávek západní vojenské pomoci na Ukrajinu k ofenzivě, upozornil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj během pondělní tiskové konference. Kyjev dnes navštívil generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy