Senátor zesměšnil Schwarzenberga: Spí a neví, co říká, je jako Hácha

Praha - Senátor Jaroslav Doubrava se zaměřil na slova lídra TOP 09 Karla Schwarzenberga, který přirovnal prezidenta Miloše Zemana k někdejší hlavě státu Emilu Háchovi. Podle senátora Háchu připomíná spíše kníže, zejména proto, že neví, co říká.

Prezident Miloš Zeman před odjezdem na summit NATO prohlásil, že na Ukrajině nedošlo k ruské invazi a jde pouze o občanskou válku. V reakci pro Lidovky.cz Karel Schwarzenberg uvedl: "Něco podobného jsme už v českých dějinách zažili. Byl vynikající právník jménem Emil Hácha. Stal se prezidentem, nesl ale hrozný úděl. Během krátkých let ale jeho mozek vypověděl službu a poslední roky už ani nevěděl, co dělá. To je ono. Miloš Zeman se ještě k němu nedá přirovnat, ale mám obavy, že co říká, se vymyká jednání rozumného člověka."

To se ale nelíbí Senátoru Doubravovi, který se domnívá, že Háchu připomíná spíše kníže, protože neví, co říká.

"Přečetl jsem si novinku: Karel Schwarzenberg tvrdí, že Miloš Zeman zapomíná podobně jako protektorátní prezident Emil Hácha, kdy jeho mozek vypověděl službu a poslední roky už ani nevěděl, co dělá. Prý se do tohoto stavu blíží i Zeman. Prý se Zemanovo jednání vymyká chování rozumného člověka. Pospávající Karel takto podivně reagoval na prezidentova slova, že na Ukrajině se nekoná ruská invaze a v pár větách vysvětlil, co to skutečně invaze je," popisuje situaci Doubrava.

Podle něj Zemanova slova popudila i politiky na summitu NATO ve Walesu zejména výrok: „Beru vážně prohlášení ministra zahraničí Lavrova, že tam žádní ruští vojáci nejsou," který Doubrava považuje za mimořádně zdařilý bonmot.

"Ačkoliv Zeman již několikrát upozornil na vměšování Ruska do konfliktu, v tomto upozornění na slova Lavrova nastavil Zeman západním politikům zrcadlo. Lavrov tvrdí, že na východoukrajinských bojištích občanské války nejsou ruské jednotky, západní politici zase nic nevědí o stovkách expertů ze západního bloku (většinou z USA) a nekomentují žoldácké jednotky na západní Ukrajině, které operují společně se západoukrajinskou prokyjevskou armádou," uvedl Senátor na Facebooku.

Sám sebe se ale ptá: Když není na Ukrajině už od chvil Mejdanu silný západní vliv ozbrojenců a bezpečnostních expertů, jak může být na Ukrajině silný ruský vliv?

"Zatím, co Zeman se vysmál profesionální žvanivé slepotě západních politiků, tím, že postavil jejich slova na stejnou úroveň jako slova Lavrova, Karel známý jako sedící spící sněmovní Schwarzenberg, přirovnáním prezidenta Zemana k Emilu Háchovi ukázal jak skutečně spící je Schwarzenbergova inteligence. Aby to nebyl Schwarzenberg kdo by nakonec dopadl jako Hácha... Ale jako slušně vychovaný člověk mu to nepřeji, přestože se obávám, že k tomu mílovými kroky spěje," uzavřel Doubrava.

Související

Jiří Růžička

Místopředseda Senátu Růžička podal podnět kvůli Doubravovi na Krymu

Místopředseda Senátu Jiří Růžička (klub STAN) podal podnět senátnímu mandátovému výboru k prošetření kvůli jednání senátora Jaroslava Doubravy (za Severočechy) na Ruskem okupovaném Krymu. Doubrava se tam podle informací Deníku N setkal se šéfem tamní ruské administrativy Sergejem Aksjonovem. Podle Růžičky je toto setkání nepřípustné.

Více souvisejících

Jaroslav Doubrava Karel Schwarzenberg

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 33 minutami

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy