OBRAZEM: Aktivisté otevřeli Knihovnu Václava Klause

Brno - Recesistické sdružení Žít Brno, které se zaměřuje na kritiku chování brněnských politiků, dnes otevřelo Knihovnu Václava Klause. Aktivisté ke svému nápadu využili zastávku městské hromadné dopravy ve tvaru nerealizovaného projektu Národní knihovny architekta Jana Kaplického ve tvaru blobu známého pod označením "chobotnice". V rámci akce byly rozdávány knihy bývalého prezidenta a spuštěna internetová stránka www.knihovnavaclavaklause.cz.

Související

policie

"Potrefená husa nejvíce kejhá." V Brně je dusno. Politici se do sebe pustili kvůli policejní razii

V případě radnice městské části Brno-střed jde o systémové selhání kontrolního výboru zastupitelstva, míní bývalý radní Svatopluk Bartík (za Žít Brno). Podle tehdejšího předsedy výboru Bohumila Straky ovšem "potrefená husa nejvíce kejhá". Na úřadu od čtvrtka zasahuje policie, z trestných činů účast na organizované zločinecké skupině, zjednání výhody při zadávání veřejných zakázek a z úplatkářských trestných činů bylo obviněno devět lidí.
Magistrát města Brna

Krach hnutí Žít Brno: Oproti roku 2014 ztratilo 439 tisíc hlasů

Hnutí Žít Brno v uplynulých letech patřilo k nejvýraznějším politickým skupinám v Brně. Pozornost na sebe upoutal nejen dosavadní náměstek brněnského primátora Matěj Hollan, který se nechal v ukrajinském podniku bičovat důtkami, ale třeba také projekty zaměřující se na sociální bydlení, které získaly řadu zahraničních cen. Přesto se hnutí nepodařilo obhájit mandáty a z magistrátu úplně vypadlo.

Více souvisejících

Žít Brno Václav Klaus

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Atentát na Fica byl politicky motivovaný, tvrdí vnitro. Šéf kandidátky Hlasu dostal výhrůžky smrtí

Slovenská police podle tamního ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka pracuje jen s jednou verzí útoku. Pachatel je obviněn z vraždy ve stádiu pokusu. Podle něj je jasné, že šlo o politicky motivovaný akt.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy