Jan Kraus zveřejnil tuto legraci: Hudečkův pláč je sympatický, jde příkladem

Praha - Známý český herec a moderátor Jan Kraus na svých internetových stránkách zveřejnil text, který si dělá legraci z končícího primátora hlavního města Prahy Tomáše Hudečka. Autor textu Jan Šilhavý tvrdí, že Hudečkův pláč velmi sympatický a jde ostatním politikům příkladem.

Končící pražský primátor za TOP 09 Tomáš Hudeček, pod jehož vedením skončila strana ve volbách v Praze těsně druhá za vítězným ANO, minulou středu podal žádost o rezignaci na členství ve straně. Podle bulvárního deníku Blesk celou událost doprovázel potok slz.

"Na základě včerejší žádosti předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga jsem dnes podal žádost o rezignaci na členství v TOP 09. Předsednictvo TOP 09 dnes tuto moji žádost přijalo. Po pěti letech tak opouštím tuto politickou stranu," uvedl k tomu před týendm Hudeček, který odešel kvůli fotkám na nichž se Hudečkův první náměstek Jiří Vávra účastní párty s kontroverzním politikem Tomášem Hrdličkou.

Podle autora textu zveřejněného na webu krausmagazin.cz Jana Šilhavého je Hudeček muž, který jde svým pláčem příkladem ostatním politikům. "Konečně politik, který neskrývá city. Mně osobně je Hudečkův pláč velmi sympatický," píše autor.

Šilhavý se domnívá, že kdyby "muži politici začali více plakat, nemuselo by do politiky tolik žen a mohly by zůstat u ploten! Prostě: více pláče (a smíchu!) v politice by pomohlo celý ten marasmus naší (samozřejmě i evropské potažmo celosvětové politiky) tak nějak zlidštit," tvrdí autor. Jako příklad uvádí například plačícího premiéra, ministra financí nebo prezidenta. Domnívá se, že pak by šlo politikům leccos odpustit.

Svou myšlenku dokládá několika vzory předvolebních hesel: "Budu za vás plakat v parlamentu!" "Spolu se propláčeme do senátu!" "Vypláču pro vás ulice bez psí stolice!"

Podle Šilhavého by mohly zůstat i stará volební hesla, budou-li doprovázena upřímným pláčem, který jim dodá na svěžesti a naléhavosti. Přiznává ale, že dodatečná úprava může posunout významové vyznění: "Měníme zemi k lepšímu..." "Lepší jídlo ve školních jídelnách..." "Jsme schopný národ, jen nás řídí nemehla..."

U některých hesel by se podle autora mohli po volbách rozplakat i voliči: "Zvolili jsme Lauru do senátu..." "Drzé, hrdé, sebevědomé, takové jsme chtěli Řeporyje..." "Pro spoustu z nás to bylo poprvé..."

Související

Tomáš Hudeček

Ministerstvo se omluvilo exprimátorovi Hudečkovi za nezákonné stíhání

Ministerstvo spravedlnosti se kvůli kauze karty opencard omluvilo bývalému pražskému primátorovi Tomáši Hudečkovi (tehdy TOP 09) za újmu na osobnostních právech způsobenou nezákonným trestním stíháním. Omluvu ministerstvo zveřejnilo na svém webu. Hudeček dnes ČTK řekl, že se bude soudně domáhat odškodnění. To současné považuje za nedostatečné.
Nejvyšší správní soud

Sotolář z kauzy opencard může dál soudit, nebude předsedou senátu

Pražský soudce Alexander Sotolář může dál soudit. Kárný senát Nejvyššího správního soudu (NSS) jej dnes odvolal z funkce předsedy senátu Městského soudu v Praze, talár mu však ponechal. Bude řadovým členem senátu. Sotolář upravoval protokoly v kauze opencard. Lišily se tak oproti zvukovým záznamům z jednání.

Více souvisejících

Tomáš Hudeček Jan Kraus

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 44 minutami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Atentát na Fica byl politicky motivovaný, tvrdí vnitro. Šéf kandidátky Hlasu dostal výhrůžky smrtí

Slovenská police podle tamního ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka pracuje jen s jednou verzí útoku. Pachatel je obviněn z vraždy ve stádiu pokusu. Podle něj je jasné, že šlo o politicky motivovaný akt.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy