Úsvit nebude blokovat zákon o evidenci tržeb, chce ale změny

Praha – Poslanci hnutí Úsvit mají sice k zákonu o elektronické evidenci tržeb výhrady, blokovat ho ale v prvním čtení nebudou. Podle poslance Karla Fiedlera se ale jeho strana pokusí prosadit některé změny.

Představitel Úsvitu očekává, že opoziční TOP 09 a ODS navrhnou hlasování o zamítnutí zákona. Obě strany totiž několikrát zopakovaly, že EET Sněmovnou projít nenechají. „Pokud bude předložen návrh na zamítnutí zákona, tak s našimi opravdu velkými výhradami ho nebudeme blokovat a propustíme ho do druhého čtení, tak aby mohl být projednán v klubech," uvedl Fiedler.

Nové zákony ve druhém čtení se aktuálně projednávají i ve sněmovních výborech, kde je možné podávat pozměňovací návrhy. Jaké úpravy by ale Úsvit chtěl navrhnout, poslanec neuvedl. „Jsme v kontaktu s řadou institucí, segmentů společnosti, které se na nás obracejí. Řešíme to s nimi, diskutujeme. A těch problémů, které jsou, spíš přibývá, než ubývá, takže bude to opravdu složitá práce," řekl poslanec.

Lidovci a komunisté mluví o tom, že by rádi více ochránili nejmenší živnostníky, navrhují proto daňové bonusy. Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek už se nechal slyšet, že zákon projít rozhodně nenechá, podobný je postoj i ODS. Obě strany vyhrožují obstrukcemi.

Šéf poslanců ČSSD Roman Sklenák ve čtvrtek ČTK řekl, že hrozby zablokování Sněmovny nepovažuje za tak velké. Obstrukce bude vláda podle Sklenáka řešit, až situace skutečně nastane.

Související

Více souvisejících

Hnutí Úsvit přímé demokracie Poslanecká sněmovna elektronická evidence tržeb EET

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy