Ať si dá Škromach pivko u bazénku, na kolo alkohol nepatří, pustil se do senátora komunista

Praha – Senátor Zdeněk Škromach (ČSSD) navrhuje povolit cyklistům alespoň dvě piva. Teď pro ně přitom platí stejná pravidla jako pro řidiče – ani za volant ani za řídítka alkohol nepatří. Toto téma bude jedním z hlavních bodů Škromacha při obhajobě senátorského křesla. Ne všichni pro to ale mají pochopení.

Škromach bude svůj mandát obhajovat příští podzim na Hodonínsku. Není se proto co divit, že vsadil právě na částečné povolení alkoholu u cyklistů, po jižní Moravě vedou desítky kilometrů nejen vinařských cyklistických stezek. Lidé se tu podle politika ubytují a na kole vyrazí do sklípku. Pak jim ale hrozí pokuta.

Proti se postavil například Škromachův stranický kolega a bývalý dopravní policista Stanislav Huml nebo ministr dopravy Dan Ťok (ANO). Ostře se do senátora kvůli jeho plánu pustil také předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik.

„Pomalu a jistě se blíží krajské a senátní volby, tak už politici začínají vymýšlet, jak by získali přízeň občanů a dostali je tak v co největším počtu k volebním urnám. Politický matador Škromach zřejmě zapřemýšlel, jakou vábničku příští rok na své voliče použije. Vymyslel, že cyklisté by měli mít povolena alespoň dvě piva. Prý je na jižní Moravě spousta cyklistických stezek, a to dokonce i vinařských Jenže silně pochybuji, že všichni, kteří si ta dvě piva dají, zůstanou se svými koly pouze na cyklistických stezkách," hodnotí návrh komunista.

I dvě piva podle něj mohou způsobit nehodu. „Každý snášíme alkohol jinak, někdo více, jiný méně. Na cyklostezkách se objevují chodci i bruslaři a je jen otázkou, jak člověk za řídítky kola udrží balanc a nedojde-li k tomu, že pod vlivem alkoholu holt třeba bruslaře přehlédne. Také policisté argumentují statistikami, že každý třetí cyklista, který v loňském roce zavinil nehodu, byl pod vlivem alkoholu. Tím tedy cyklisté získali primát a mají nejvyšší podíl z účastníků silničního provozu na nehodách," připomíná statistiky Kováčik.

Dodává, že není vždy dobré se inspirovat v zahraničí, i když jde o sousední Rakousko. „Jeho návrh je prý hlavně bonbónkem pro venkovské občany. Co se mě týče, rozhodně se Škromachem nesouhlasím. Alkohol by měl mít v každém případě nulovou toleranci pro všechny účastníky silničního provozu, včetně cyklostezek, protože neštěstí, která může přivodit, jsou většinou nevratná a člověk, jenž nehodu pod vlivem alkoholu způsobil, sám po vystřízlivění ve většině případů konstatuje, že už se nikdy nestane, že by řídil s několika promile alkoholu v krvi. Tak snad i Zdeněk Škromach, pokud více zapřemýšlí, zjistí, že pivo si může dát u svého bazénku, ale pokud pojede na kole, je záhodno jej raději nekonzumovat," myslí si komunista.

Související

Jana Maláčová (ČSSD)

MPSV vyplatilo poradcům a advokátům 4,67 milionu korun, v týmu už není Škromach

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) vyplatilo v prvním pololetí letošního roku externím poradcům, poradenským a právním firmám odměny ve výši 4,67 milionu korun. Vyplývá to ze seznamu, který ministerstvo zveřejnilo na svém webu. Oproti předchozímu pololetí se částka zvýšila zhruba o půl milionu korun, v minulosti ale přesáhla i 100 milionů korun.
Prezidentské volby 2018: Jiří Ovčáček

Proti Babišovi demonstroval i Bohuslav Sobotka, Ovčáček se mu a dalším protestujícím vysmál

V pondělí v podvečer se po celé České republice konaly protesty proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) a plánované změně v čele ministerstva spravedlnosti. Zúčastnily se jich tisíce lidí, mezi nimi i řada předních českých politiků včetně poslanců a senátorů. Mezi protestujícími se dokonce objevil i bývalý premiér a někdejší Babišův vládní partner Bohuslav Sobotka (ČSSD). Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček ovšem demonstranty tvrdě zkritizoval.

Více souvisejících

Zdeněk Škromach Pavel Kováčik Cyklostezky

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 22 minutami

před 33 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy