Provizorium je výsledkem politikaření ANO a ČSSD, čertí se Trojkoalice

Praha - Zahájení přípravy rozpočtového provizoria v hlavním městě Trojkoalici překvapilo. Její zastupitelský klub byl připraven na prosincovém jednání pro řádný rozpočet hlasovat.

Je to nezodpovědné politikaření a totální selhání ANO a ČSSD, řekli předseda klubu Jan Wolf (Trojkoalice/KDU-ČSL) a radní Jana Plamínková (Trojkoalice/STAN). Kluby Trojkoalice, TOP 09 a ODS vyzvou primátorku Adrianu Krnáčovou (ANO), aby na středu svolala mimořádné jednání rady k rozpočtu.

"S rozpočtem, jak je připraven, souhlasíme," uvedl Wolf. "Dnešním rozhodnutím jsme byli nemile překvapeni, nerozumíme mu," doplnil.

"Připadá mi to jako politikaření, aby byla 17. prosince sestavena nová rada. Dnešní jednání bylo evidentně vyhroceno na základě politického zadání, aby byli potenciální partneři přitlačeni ke zdi," uvedl Wolf.

Trojkoalice zároveň nevyloučila možná jednání o obnovení koalice s ANO a ČSSD. "Jsme ochotni jednat s kýmkoli, ale podle toho, jak se ANO a ČSSD chová, taková možnost prudce klesá," uvedla Plamínková.

Související

Více souvisejících

Praha rozpočet Trojkoalice (SZ, KDU, STAN)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy