Praha se vyhne provizoriu? Trojkoalice podpoří rozpočet v podobě, jak ho schválí rada

Praha - České metropoli hrozí rozpočtové provizorium, což by negativně ovlivnilo investice v celé Praze. Krizi se ale snad podařilo zažehnat.Všech osm pražských zastupitelů Trojkoalice (SZ/STAN/KDU-ČSL) svými podpisy slíbilo, že budou hlasovat pro rozpočet na rok 2016 navržený městskou radou a nepředloží k němu pozměňovací návrhy.

Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) v úterý nechala společně s kolegy z ANO a ČSSD stáhnout z programu jednání materiál o rozpočtu. Krok zdůvodnila nespolehlivostí Trojkoalice při hlasováních na minulých jednáních zastupitelstva. Proti tomu se Trojkoalice ohradila.

Nyní chce Krnáčová většinu 33 hlasů, které umožní schválení rozpočtu. Pokud radní dnes rozpočet neschválí, Praha vstoupí do roku 2016 v rozpočtovém provizoriu.

Všichni členové klubu Trojkoalice budou hlasovat pro rozpočet, který navrhne rada města. Opět tak vyvracíme nepravdivé pomluvy o tom, že jsme nespolehlivým partnerem, kvůli kterému by nešel schválit rozpočet hlavního města na další rok. Nyní je řada na ANO a ČSSD," uvedla radní a předsedkyně pražské organizace STAN Jana Plamínková.

Související

Více souvisejících

Praha rozpočet Trojkoalice (SZ, KDU, STAN)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy