ODS skončí s monoklem na oku, politiky drží pod zámkem. Analytik se ostře pustil do své bývalé partaje

Praha – Mezi předsedou ODS Petrem Fialou a prezidentem Milošem Zemanem se strhla peřstřelka kvůli sobotní demonstraci na podporu hlavy státu. Tu svolala krajně pravicová Národní demokracie, kromě podpory Zemanovi se však vyvolávala protiuprchlická a protiislámská hesla. ODS se snaží zalíbit, ale nedaří se, analyzuje situaci bývalý občanský demokrat a bývalý poradce prezidenta Václava Klause Tomáš Haas.

Fiala Zemanovi prostřednictvím Twitteru vzkázal, že kdyby byl demokrat, od akce by se distancoval. Hlava státu mu pak opáčila, že si každý může demonstrovat za co chce, a popřál Fialovi, aby se našel dostatek demonstrantů, kteří vby vyjádřili podporu i jemu.

„ODS se ve své snaze zalíbit se širším voličským masám okamžitě připojí ke každému právě 'populárnímu proudu'. Bohužel nikdy netrefí na ten správný, vybírá si ten, o kterém se domnívá, že je populární a vybírá si jej podle komentářů medií," hodnotí situaci v občanské demokracie na svém facebookovém profilu Haas, který stranu opustil.

A pak se prý strana Petra Fialy diví, žo to nefunguje. „Moc ráda by byla populární a při tom neumí být ani populistická. Vždy skončí na té nesprávné straně a vždy s monoklem na oku. Vedou jí úžasně zkušení politrukové, politika dnes žádného nemá. A pokud snad nějaké přeci jenom má, drží je pro jistotu bezpečně pod zámkem," pustil se do své bývalé partaje analytik.

Pro stranu i jejího předsedu pak přidává jednu radu. „Ano, politik někdy musí vést, musí dělat nepopulární rozhodnutí a jít proti proudu. Musí ovšem vést, ne nechat se vést. A už vůbec ne politickými komentátory medií," dodává bývalý poradce Václava Klause.

Související

Více souvisejících

Tomáš Haas Petr Fiala (ODS) ODS

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 17 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy