Exministr Prachař odešel z hnutí ANO. A toto říká o Babišovi

Praha – Bývalý ministr dopravy za hnutí ANO Antonín Prachař v politice končí. Z hnutí, za které se dostal do vlády, už opustil a má v plánu věnovat se jiným činnostem.

Odchod z hnutí ANO potvrdil sám Prachař. „Koncem roku jsem vystoupil z hnutí ANO. Nejde o žádný názorový střet, pouze jsem se rozhodl věnovat práci pro regiony ve svém oboru a v tomto případě myslím, že být bezpartijní, je férovější," vysvětluje svoje motivace exministr.

Mluvilo se také o tom, že jedná se Starosty. I to potvrzuje, dodává ale, že se místopředsedaovi strany Radimu Šršňovi oznámil, že za STAN kandidovat nebude.

„Co se týče jednání se Starosty, opravdu jsem s panem Sršněm jednal, ale o víkendu jsem mu zaslal e-mail, že po poradě s rodinou, a vzhledem k činnosti, kterou se dnes zabývám, a to ve svém bývalém oboru i v rámci své zahradnické firmy, nebudu za toto uskupení kandidovat. V letošních krajských volbách nebudu rozhodně kandidovat za žádnou politickou stranu či jakýkoliv jiný politický subjekt. Chlap má vidět výsledek své práce a mě moje současná činnost plně uspokojuje," dodal.

„To není natruc, že bych měl výhrady vůči komukoliv z hnutí ANO. Jinak já Andreji Babišovi nesmírně fandím v jeho úsilí dávat věci do pořádku, je to nelehký úkol a doufám, že se mu v tom něco podaří udělat," uvedl Prachař pro server iDnes.cz.

Prachař ve funkci ministra dopravy strávil necelý rok, v listopadu 2014 ho nahradil Dan Ťok. Ve volbách do Senátu v roce 2014 kandidoval za hnutí ANO v Přerově. Se ziskem 30,17 % hlasů skončil v prvním kole na 2. místě a postoupil tak do kola druhého. Tam ho ale porazila nestranička za zelené a lidovce Jitka Seitlová.

Související

Antonín Prachař, exministr dopravy

Do Senátu chce kandidovat exministr Prachař, musí získat tisíc podpisů

Počet kandidátů do Senátu v přerovském obvodu rozšířil bývalý ministr dopravy Antonín Prachař. Své rozhodnutí oznámil dnes, kandidovat bude jako nestraník za občany. Získat kvůli tomu musí potřebných tisíc podpisů oprávněných voličů, na petici jich má zatím 700, řekl dnes ČTK Prachař.

Více souvisejících

Antonín Prachař Hnutí ANO

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Volodymyr Zelenskyj

Nuda. Nezajímavé. Zelenskyj zesměšnil ruského prezidenta Putina

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil komentáře ruského prezidenta Vladimira Putina, které zpochybňují jeho legitimitu, za nudné a nezajímavé. Naopak za nelegitimního označil ruského prezidenta. Uvedl to v rozhovoru, který dnes publikoval kazachstánský server Vlasť.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Češi se probojovali do finále MS v hokeji

Mimořádná zpráva Česká euforie. Národní tým je na MS v hokeji ve finále, zahraje si v Praze

Pokud byl plán svěřenců kouče Radima Rulíka pro semifinále se Švédy nenechat nic náhodě, tak to splnili měrou vrchovatou. Od začátku do konce totiž si šli za jasným cílem, nedat soupeři ani čichnout a dojít tak do vytouženého finále. Svými dvěma brankami režírovali toto neuvěřitelné tažení za vítězstvím jak David Kubalík, tak Lukáš Sedlák, přičemž nejvíc kanadských bodů zaznamenala Nečasova formace, přičemž sám Nečas zaznamenal hned čtyři z nich. A samozřejmě přispěl stále klidně chytající Lukáš Dostál. 

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Nemocnice sdělila nové informace o stavu postřeleného Fica

Slovenský premiér Robert Fico se cítí lépe, uvedla dnes odpoledne nemocnice v Banské Bystrici, kde se léčí ze střelných zranění po atentátu z minulého týdne. Ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok v rozhovoru pro RTVS řekl, že premiérův stav je stále vážný, ale stabilizovaný.

včera

včera

včera

včera

včera

Nepravdivé a neslýchané. Izrael se brání obvinění z genocidy v Pásmu Gazy

Úřad izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v pátek označil obvinění z genocidy, které vůči Izraeli vznesla Jihoafrická republika (JAR), za nepravdivé a neslýchané. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy