Poslanci jsou naštvaní. Stropnický pro ně má tuto radu

Praha - Malostranské náměstí bude zřejmě za nedlouho bez aut a městská část se přeměnění na klidovou zónu. To se nelíbí poslancům, kteří by to měli od svých aut do práce daleko. Podle šéfa Strany zelených Matěje Stropnického tak mají začít jezdit městskou hromadnou dopravou.

Požadavky poslanců na parkovací místa považuje Stropnický za projev nenasytnosti. "Proč by výkon práce poslance měl být něčím zvláštnějším než jiný typ práce?" ptá se s tím, že poslanci mohou zaparkovat v pražských garážích a mají vyhrazena místa v Nerudově i Sněmovní ulici. "Je proto ke zvážení, jestli je pro ně auto ten jediný možný dopravní prostředek," dodal v pořadu Pro a proti.

"Celá řada občanů České republiky používá veřejnou dopravu, a tu bych poslancům doporučil," řekl Českému rozhlasu a upozornil, že současný návrh budoucí podoby Malostranského náměstí je jen ideovým návrhem, nikoli projektem. "Samotná příprava projektu probíhá a vychází z toho, že náměstí v minulosti bylo především tržištěm. To je jedna z potenciálních funkcí, které náměstí může v budoucnu naplňovat," podotkl.

"Mediální zájem vyvolaly právě reakce poslanců, které byly jako jiného světa... Současné parkoviště je monofunkční využití. Domníváme se, že tak cenný historický prostor si zaslouží vícero využití. Vymístění parkoviště je teprve předpokladem pro hledání nové funkce," upozornil.

S návrhem nového využití nesouhlasí například poslanec ČSSD Roman Váňa. "Parkoviště považuji za hezčí, ale to neznamená, že by se mi tam parkoviště líbilo. Těch 30 míst Sněmovna potřebuje, a když je mít nebude, nemá náhradu, ale určitě se s tím poslanci budou umět vyrovnat," uvedl.

Související

Matěj Stropnický

MPSV vyplatilo poradcům přes 4 miliony, Stropnický mezi nimi není

Ministerstvo práce vyplatilo v prvním pololetí za poradenské služby přes 4,2 milionu korun. Většinu sumy dostaly právní kanceláře hlavně kvůli řešení zakázek na informační systémy, zbývající zhruba desetinu peněz si rozdělili čtyři poradci ministryně Jany Maláčové (ČSSD). Vyplývá to ze seznamu na webu úřadu.
Jana Maláčová (ČSSD)

Maláčová se zúčastní dalších kontrol firem

Ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD) se chce v příštích týdnech účastnit dalších kontrol ve firmách. Podle ní její přítomnost při inspekčních akcích zvyšuje zájem o téma pracovních podmínek. Řekla to dnes novinářům. Uvedla, že její poradce Matěj Stropnický má pracovní agendu na starosti a přesvědčuje se o situaci v praxi.

Více souvisejících

Matěj Stropnický

Aktuálně se děje

před 59 minutami

Ursula von der Leyenová, předsedkyně Evropské komise

Izraelský návrh příměří získává podporu. Vítá ho EU i OSN

Izraelský plán pro palestinské Pásmo Gazy uvítali předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová i generální tajemník OSN António Guterres. Americký prezident Joe Biden v pátek oznámil, že Izrael předložil palestinskému teroristickému hnutí Hamás návrh na úplné příměří v Pásmu Gazy. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR

Sebevrah ve Zlíně nepřežil pád v obchodním centru

Tragédie se v pátek odpoledne stala v obchodním centru ve Zlíně, kde došlo k pádu člověka. Muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl. Případem se zabývá policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

Teroristé Hamásu

Hamás chce uzavřít dohodu, pokud Izrael zastaví válku v Gaze

Palestinské militantní hnutí Hamás oznámilo svou neúčast na dalších jednáních během probíhající války v Pásmu Gazy, je však připraveno uzavřít úplnou dohodu včetně výměny unesených rukojmí a vězněných zajatců, pokud Izrael své tažení v pobřežní enklávě zastaví, uvedla agentura Reuters.

včera

Aktualizováno včera

včera

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Svět investic rozhodně není jednoduchý, zejména v začátcích proto může být složité se zorientovat. Vždy je důležité se dobře informovat, než se do investování pustíte. Nicméně díky praktickým službám mohou být vaše první kroky jednodušší. Právě ty nabízí broker XTB. Jednou z výhod, které jistě oceníte, jsou vyšší úroky z vašich neinvestovaných prostředků.

včera

včera

včera

včera

Sebeobrana není eskalace, ale základní právo, prohlásil Stoltenberg po Orbánově kritice

Sebeobrana není eskalace, ale základní právo, řekl generální tajemník NATO Jens Stoltenberg v pátek v souvislosti s diskusí, zda může ukrajinská armáda útočit na cíle na území Ruska zbraněmi, které jí dodal Západ. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy