Jako remake projevu z Červeného hrádku, komentuje opozice Babišův projev

Praha – Ministr financí Andrej Babiš (ANO) měl dnes dnes v Poslanecké sněmovně vysvětlit okolnosti kauzy kolem Farmy Čapí hnízdo. Po počátečních sporech o to, jestli nejprve vystoupí svolavatelé mimořádné schůze, tedy zástupci opozičních stran TOP 09, ODS a Úsvitu, se slova ujal Babiš, který dlouho řečnil, To, co říkal, však opozici rozhodně nenadchlo.

Babiš se pustil do dlouhé řeči, ve které mluvil o zmanipulovaných médiích i novinářích, svých majetcích i daních, které platí, i o úspěších ministerstva financí, která podle něj napravuje chyby někdejšího šéfa státní kasy a šéfa TOP 09 Miroslava Kalouska.

Psali jsme:
Úvod debaty k Čapímu hnízdu provázel spor o pořadí řečníků Babiš začal zostra: Kauza Čapí hnízdo je manipulativní. Pak se obul do Kalouska
 

Jeho slova ještě v průběhu proslovu opoziční strany i poslanci komentovali na sociálních sítích. A ministra Babiše rozhodně nešetřili. „Fosfáty, Asad, uzeniny, důchodci, Lesy ČR, biopaliva....Andrej Babiš vysvětluje ve Sněmovně kauzu Čapího hnízda. O financování luxusní farmy z evropských dotací ani slovo. Zatím to vypadá jen na nepovedený remake projevu z Červeného Hrádku..." shrnula dosavadní průběh řeči ODS na Facebooku.

Čekání na vysvětlení kauzy #ČapíHnízdo začíná připomínat čekání na Godota.

— ODS (@ODScz) 23. března 2016

Poslanec TOP 09 Jan Farský připomněl, že schůzi svolala ODS, TOP09 a Úsvit. „Koalice jim znemožnila vystoupit. Slovo dostal od předsedající schůze Jaroslavy Jermanové přímo Andrej Babiš. A už tři čtvrtě hodiny posloucháme o jeho úspěších v podnikání, jak nechtěl nikdy být politikem, jak za všechno může Kalousek, o imigrantech, o restitucích. Jen k Čapímu hnízdu řekl zatím jen, že je skvělé a že nás tam zve," rýpnul si poslanec.

Čekání na vysvětlení kauzy #ČapíHnízdo začíná připomínat čekání na Godota.

— ODS (@ODScz) 23. března 2016

„Jak hluboko jde klesnout. Pamatuji, když se vykrucoval kvůli milionu korun křišťálově čistý Stanislav Gross. Ale proti tomuhle demagogicky populistickému vystoupení to byl jen slaboučký odvar. V posledních dnech se od něj odvrátili dřívější podporovatelé Stanislav Bernard, Radim Jančura, Karel Randák, David Ondračka.  Chápu je. A tipl bych si, že po dnešku budou další následovat," dodal Farský.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Jan Kalousek ODS

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy