Babiš že maká? Leda na své kampani. A premiér si zanadává a to je všechno. Komunista hodnotí práci vlády a veselé to není

Praha – Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš se stal v pátek terčem kritiky, protože jel do Uherského Hradiště, místo aby se v Poslanecké sněmovně věnoval projednávání šesti zákonů, které předkládal. Páteční schůze tak byla po hodině předčasně ukončena. Ostře se do Babiše pustili šéfové pravicových opozičních stran Petr Fiala a Miroslav Kalousek. A teď se přidal také poslanec KSČM Alexander Černý.

Opoziční politici mluvili o neúctě a pohrdání Sněmovnou. To Černý připomíná hesla, se kterými vstupovalo hnutí ANO do politiky. „Andrej Babiš při svém rázném vstupu do politiky tvrdil, že chce makat, ale místo toho se primárně soustředí na svou permanentní kampaň. Na ní tedy maká velmi usilovně," píše v komentáři komunista.

Psali jsme:
Premiér je k smíchu, je to fraška. Fiala a Kalousek pěkně zuří. A Babiš jim poslal ostrý vzkaz... Žvanírna, opovržení, fašisté. Schwarzenberg tvrdě sepsul Babiše. Toto si šéf ANO za rámeček nedá
 

Poukazuje na to, že místo, aby ve Sněmovně předkládal materiály, jezdí si po návštěvách. „Zákony, které se připravují na jemu svěřeném ministerstvu financí, se opakovaně neprojednávají kvůli jeho nepřítomnosti. Tento pátek si místo projednávání šesti vlastních předloh odjel na jižní Moravu," vysvětluje Černý.

Připomíná také, že to není poprvé, co se něco takového stalo. „Ani to není moc dlouho, co se místo důležitého jednání o čerpání evropských dotací soustředil na rozdávání koblih v Karlovarském kraji. Jindy byla zase schůze Poslanecké sněmovny předčasně ukončena, neboť se rozhodl věnovat lyžování ve Francii. Jistě to všichni pochopíme. Taková kampaň s rozdáváním koblih člověka unaví. Tímto způsobem toho tedy moc neodmaká," zlobí se poslanec.

„Premiér to má těžké, občas si zanadává, ale to je tak všechno, čeho je schopen, protože pak stačí, aby mu Andrej Babiš pohrozil ukončením koalice a premiér zase rychle zacouvá. V koalici se tradičně poté navzájem označují za podrazáky, což začíná krásně připomínat Nečasovu vládu, která se taky věnovala hlavně vzájemnému soupeření. Faktem je, že tato vláda je především vládou silných výroků, za kterými chybí nějaký obsah. Její výhodou je, že po předešlé zkušenosti i takováto udržovací vláda umí budovat svůj lepší obrázek. Ostatně na tom za peníze daňových poplatníků makají nejvíce," dodává ostře Černý.

Související

Vojtěch Filip

Komunisté jednali se Zemanem, jsou ochotni jednat o vládě s ANO i SPD

Lány (Kladensko) - Předseda KSČM Vojtěch Filip a poslanec Alexander Černý (KSČM) dnes jednali s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech. Komunisté říkají, že jsou ochotni jednat o vládní spolupráci kromě ANO i s hnutím Svoboda a přímá demokracie (SPD). Je pro ně ale důležité, aby byl dodržen kompromis, který KSČM dojednala se sociální demokracií. S předsedou SPD Tomiem Okamurou se Zeman sejde v Lánech ve čtvrtek odpoledne.

Více souvisejících

Alexander Černý Andrej Babiš

Aktuálně se děje

před 54 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Proč USA odkládaly pomoc pro Ukrajinu? Jeden z politiků konečně prozradil důvod

Hakeem Jeffries, vůdce demokratické menšiny v americké Sněmovně reprezentantů, v neděli zdůraznil, že USA musí nadále podporovat Ukrajinu, aby zabránily rozsáhlejší válce. Za zdržení dodávek pomoci pro Ukrajinu obvinil frakci v řadách Republikánské strany, která je nakloněna Rusku, informuje stanice CBS News.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy