Chovanec si na videu dobírá Jančuru, ten se mu vysmál: Pochybuju, že je slušný a chudý

Praha - Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) dnes zveřejnil video, jímž reaguje na kampaň Radima Jančury. Pokladá za čest, že se objevil ve žlutých autobusech. Podnikatel na video záhy zareagoval.

"Vážený a milý pane Jančuro. Když jste před téměř třemi lety poskytl zdarma reklamní plochy na svých žlutých autobusech dalšímu miliardáři, panu Andreji Babišovi, netušil jsem, že se stejné cti letos dostane i mně," uvedl Chovanec. "Děkuji. Lidi mám rád a jejich názory si velmi rád přečtu," podotkl ke zveřejnění svého telefonního čísla.

V další části videa ministr vnitra mluvil o společných rysech Jančurova a Babišova podnikání a chování. "Když si vzpomenu na ty sprosťárny na koaličních radách nebo Bezpečnostní radě státu anebo na esemesky, které jste mi před několika dny posílal, tak je to jasné. Ze mě prostě miliardář nikdy nebude," uvedl Chovanec. Dodal, že z něj bude snad jen "slušný politik z Plzně".

Po zhlédnutí videa Jančura sdělil, že pochybuje právě o tom, že Chovanec je "slušným a chudým" politikem. Připomněl, že Chovanec absolvoval práva v Plzni. Rychlost studia v minulosti vyvolala pochybnosti o jeho regulérnosti. Chovanec se rozhodl, že bakalářský titul z Plzně nebude používat.

Zdroj: YouTube

"Odkud já ten příběh znám. No asi z koalice," řekl dále Chovanec k tomu, že Jančura podle něj před lety říkal, že chce podnikat bez dotací, a dnes si o něm čte, že se o dotace uchází, a dokonce na nich vydělává. S poukazem na Jančurovy žluté autobusy a vlaky a lány žluté řepky, která roste i pro Babišovy dotace, odmítl návrat "žluté policie".

"Já mám právo zveřejňovat svůj názor na něj, on (Chovanec) má právo zveřejňovat svůj názor," reagoval dnes také Jančura.

Na zadní části některých Jančurových autobusů je vedle Chovancovy fotografie nápis Langer II., který odkazuje k dřívějšímu ministru vnitra za ODS Ivanu Langerovi, u něhož se hovořilo o propojení s organizovaným zločinem, a heslo "ČSSD ve stopách ODS". Jančura uvedl, že kampaň má podpořit šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Roberta Šlachtu.

Související

Milan Chovanec

Chovance nepomluvil. Zprošťující verdikt v kauze novináře Přibila je pravomocný

Rozsudek, který zprostil novináře Marka Přibila obvinění z pomluvy exministra vnitra Milana Chovance a policejního vyšetřovatele Pavla Nevtípila, je pravomocný. Vyplývá to z databáze Infosoud. Státní zástupce si původně ponechal lhůtu pro podání odvolání, kterou však nevyužil. Přibil čelil obžalobě kvůli publikování článku, který tvrdil, že Chovanec ovlivňoval dotační kauzu Čapí hnízdo, v níž čelí obvinění premiér Andrej Babiš (ANO).
Milan Chovanec

Novinář Přibil nepomluvil exministra Chovance, rozhodl soud

Soud rozhodl, že novinář Marek Přibil v publikovaném článku nepomluvil bývalého ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) a policejního vyšetřovatele Pavla Nevtípila. Dnešní rozsudek není pravomocný, státní zástupce si ponechal lhůtu pro případné odvolání. Pro Přibila žádal tříměsíční podmínku s roční zkušební dobou a peněžitý trest zhruba 20.000 korun.

Více souvisejících

Milan Chovanec Radim Jančura

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 38 minutami

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy