Popíráte holokaust! čelil Huml kritice. Tak znovu, naštval se poslanec

Praha - Poslanec za ČSSD Stanislav Huml čelil nařčení, že popírá holokaust. Může za to video, které sdílel na sociální síti. Nyní vše vysvětlil a popřel, že by neuznával existenci nacistických zločinů.

Minulý týden sdílel Huml na sociální síti video, které okomentoval slovy: "Brutální a nekorektní video. Při jeho sledování přemýšlím, zda násilí neplodí násilí a zda bychom místo masochistického podhledu do minulosti a opakovaném omlouvání se za viny předků neměli opravdu řešit přítomnost s vhledem do budoucnosti. Pocit viny, kteří se v nás mnozí snaží vyvolat může při chybném rozhodování ovlivnit naší budoucnost i budoucnost našich dětí. Z tohoto úhlu pohledu je video podnětné. Náš západní kolonialismus vytváří reálné nepřátele, kteří na omluvy stejně nedají."

Video se mimo jiné zmiňovalo o holokaustu, který Huml podle svých slov zaregistroval, ale přehlédl, že jej autoři uvedli slovem „údajném". "Po upozornění portálu Euro.cz jsem si jej pustil ještě jednou a poté jsem video odstranil. Holokaust samozřejmě nepopírám. Na půdě Sněmovny jsem odsoudil i nacistické tendence na Ukrajině. Můj projev je dohledatelný a byl také předmětem kritiky," přiznal na webu strany.

Po kritice video ze svého facebooku odstranil, podotýká ale, že odkaz na něj je na Euru. "Není to tristní? Je vůbec možné něco kritizovat a udělat ve větším totéž než kritizovaný? Doporučuji vydavateli Eura, aby udělal totéž, co jsem udělal já a video odstranil. Nejsem na rozdíl od Eura vydavatel a můj facebook není a nebude profesionální vydavatelský dům," naštval se.

"Pro jistotu ještě jednou, neschvaluji, ani nepopírám holokaust. Odmítám násilí, války a zbytečné provokace. A jsem rád, že jsem příslušníkem národa, který žádnou válku nevyvolal a nemusí se díky tomu nikomu omlouvat. A obecně si myslím, že stačí, pokud se viník omluví jednou a je nesmyslné potomky vinit za činy předků, které spáchali před staletími. Pohled do zpětného zrcátka odpoutává pozornost od pohledu vpřed," zopakoval Huml.

Související

Zdeněk Ondráček na Donbasu

Ondráček je ve všem nevinně? Komunista se dočkal nečekaného zastání

Ministr zahraničí Tomáš Petříček, premiér Andrej Babiš i zahraniční výbor Poslanecké sněmovny se distancovali od cesty komunisty Zdeňka Ondráčka do mezinárodně neuznávané Doněcké republice. Komunista, který se sešel s hlavou tamních separatistů ale trvá na tom, že šlo o soukromou návštěvu, kterou nemusí vysvětlovat. Přestože se na něj valí kritika, dočkal se i zastání.

Více souvisejících

Stanislav Huml nacisté

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 44 minutami

před 53 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy