Náramky ve vězeňství by se mohly používat od února, avizuje Pelikán

Praha – Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) dnes vystoupil na konferenci Česko: Jak jsme na tom? Při té příležitosti promluvil o tom, že elektronické náramky by mohly být ve vězeňství už do února nebo března.

Pelikán uvedl, že letos v prosinci jeho resort vypíše finální výběrové řízení, na základě kterého podepíše smlouvu. V minulosti už několik výběrových řízení zkrachovalo.

Na jaře ministr řekl senátorům, že ministerstvo v soutěžním dialogu o zavedení monitorovacích zařízení vyjednává se šesti subjekty. „Nyní testujeme nabízené technologie a jakmile je dotestujeme, tak vstupujeme do poslední fáze, v prosinci vypisujeme finální výběrové řízení," popsal Pelikán.

Dostal jsem krásný novýnáramek. Vlastně jich bude víc a budu je postupně nosit do desátého. #testujemeelektronickénáramky #navlastníkůži pic.twitter.com/VtHdL4KBcT

— Robert Pelikán (@RPelik) 31. října 2016

Rezort pak vybere nejnižší cenu a podepíše smlouvu. Ministr v minulých týdnech na twitteru zveřejnil fotografie, ke kterým napsal, že náramky od jednotlivých subjektů testuje na vlastní kůži. „Včera jsem měl jeden na noze, dnes ho nemám, budu ho mít až odpoledne," řekl na dnešní konferenci.

Na noc nic moc,ale alespon se s tim da koupat... #testujemeelektronickénáramky pic.twitter.com/MXjqkpdQ7U

— Robert Pelikán (@RPelik) 1. listopadu 2016

Trestní řád umožňuje využít elektronické náramky u trestu domácího vězení či podmíněně propuštěných vězňů, kteří mají povinnost zdržovat se doma. Od poloviny letošního roku zákon rozšířil možnosti využití náramků i na vazbu.

Související

Robert Pelikán

O funkci u Soudního dvora EU usiluje i bývalý ministr Pelikán

Do výběrového řízení na soudce Tribunálu Soudního dvora Evropské unie se přihlásilo sedm zájemců včetně bývalého ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (dříve ANO). Uvedl to dnes server Česká justice, který připomněl, že post dříve zastávala i Pelikánova matka Irena.
Jevgenij  Nikulin

Údajný hacker Nikulin chce po Česku 1,5 milionu. Do USA byl vydán nezákonně

Rus Jevgenij Nikulin, kterého ČR vydala ke stíhání do Spojených států, žádá po českém ministerstvu spravedlnosti 1,5 milionu korun za újmu způsobenou nezákonným rozhodnutím. Na dotaz ČTK to dnes uvedl Nikulinův advokát Martin Sadílek. Mluvčí ministerstva Vladimír Řepka potvrdil, že úřad již žádost obdržel. Ústavní soud v dubnu konstatoval, že bývalý ministr Robert Pelikán (ANO) při vydání porušil Nikulinova práva.

Více souvisejících

Robert Pelikán elektronické náramky Věznice

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 25 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy