ČSSD nesmí být posedlá Babišem, soudí Tejc. Stranu chce posunout víc doleva

Praha - Poslanec ČSSD Jeroným Tejc dnes vystoupil na zasedání užšího vedení strany a představil své myšlenky. Sociální demokracie se podle něj musí posunout doleva a nebýt posedlá Andrejem Babišem.

Ve svém projevu se Tejc nevracel ke své kritice z posledních týdnů a soustředil se na budoucnost. "Bylo mým cílem probudit vedení i celou ČSSD, abychom nešli do středu a doprava, jak bylo avizováno, ale doleva. Abychom se zabývali věcmi, které trápí lidi," uvedl. Úspěch této snahy podle něj naznačil i dnešní Sobotkův projev, který byl stejně jako Tejcův za zavřenými dveřmi. "Všechny věci, co jsem označil v posledních dvou měsících za důležité, dnes zaznívají z úst předsedy a dalších kandidátů," řekl.

Tejc by si přál přiblížení výše důchodu průměrné mzdě, zrychlení rozhodování soudů ve sporech o péči o děti a výživné, progresivní zdanění a snížení DPH u základních potravin. "Neměli bychom být posedlí Andrejem Babišem, ale být posedlí tím, co chtějí voliči," řekl.

Psali jsme:
ODS sepsula daňové změny dle ČSSD: Stupidní, Sobotka se najednou probudil
 

Tejc se bude na březnovém sjezdu ucházet o post statutárního místopředsedy, Sobotka si ale přeje, aby funkci nadále zastával ministr vnitra Milan Chovanec. "Já jsem zaznamenal, že si předseda řekl, jaký chce tým. O tom nakonec rozhodnou delegáti," řekl.

Na předsedu kandidovat nechce, na dotaz novinářů však neřekl, zda podpoří Sobotku. "Když vybíráte z jednoho kandidáta, máte zúžený výběr," připomněl fakt, že Sobotka zatím nemá při obhajobě vyzyvatele.

Související

Jeroným Tejc

Tejc je novým náměstkem pro boj proti korupci a pro vězeňství

Dosavadní politický náměstek ministryně spravedlnosti Marie Benešové (za ANO) Jeroným Tejc se stal jejím čtvrtým odborným náměstkem. Na starosti bude mít sekci pro boj s korupcí, pro agendu milostí, odškodňování a vězeňství. ČTK to dnes sdělila Lucie Machálková z tiskového oddělení ministerstva.

Více souvisejících

Jeroným Tejc ČSSD Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Šestnáct žen obvinilo slavného kouzelníka Davida Copperfielda z obtěžování

Více než deset žen obvinilo amerického iluzionistu židovského původu Davida Copperfielda ze sexuálního obtěžování, k němuž mělo dojít v letech 1980 až 2014. Informoval o tom deník The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy