ČSSD dělá velkou chybu? Špidla prozradil, co je ve straně špatně

Praha - Expremiér Vladimír Špidla tvrdí, že ČSSD bude muset přidat v oblasti politického marketingu. Proti sobě má totiž konkurenta v podobě hnutí ANO Andreje Babiše.

Špidla přirovnal souboj dvou nejsilnějších stran k desetiboji. Politický marketing je ale podle něj pro ČSSD slabší disciplínou, kterou musí sehrát alespoň průměrně, aby mohla vyhrát díky svým silnějším disciplínám. Uvedl to v Interview ČT24.

"Samozřejmě že v politickém zápase, obzvlášť teď, když se blíží volby, musíte mobilizovat všechny síly. Že je politika také politický marketing, to je pravda. Není to jen politický marketing, a když ji na něm založíte, tak vlastně podvádíte voliče. To je ten základní princip, že v nich vzbudíte neoprávněné naděje, které nejste schopni plnit, protože na to nejste ani v nejmenším připraveni. Ale na druhou stranu marketing určitě nebyl naší nejsilnější stránkou a je dobré ho posílit," podotkl Špidla.

"Stejně tak myšlenka, kterou Jiří Paroubek říkal: definovat základní cíl. Koneckonců v pruském generálním štábu někdy v 60. letech 19. století taky formulovali myšlenku, že každá operace má mít své těžiště. A volební kampaň má trochu charakter takového střetnutí. Volit správně ta těžiště, příliš se nerozptylovat, jistěže se o to musíme snažit," dodal.

Tvrdí, že si nepamatuje, že by sociální demokracie někdy byla stranou, která je mrtvolná, kde je ticho a klid jako na hřbitově. Vždy se prý velmi živě diskutovalo a vždy se objevovaly různé proudy či osobnosti, které se cítily povolány k určitým pozicím.

Podle něj je to situace podobná té v atletice. "Máte nějaké disciplíny, které máte silné a které musíte využít a vyhrát, a pak máte disciplíny, které ani neodpovídají vašemu hnutí, protože sociální demokracie vždycky byla klasická osvětová strana, která chtěla lidi emancipovat a dát jim znalosti a schopnosti, aby mohli jednat. A ne s nimi marketingově manipulovat. Čili to je naše slabší disciplína a my ji musíme sehrát jako v tom desetiboji alespoň průměrně," podotkl Špidla.

Související

Vladimír Špidla /ČSSD/

Do Senátu za ČSSD bude v Praze expremiér Špidla

ČSSD vysílá do senátních voleb v obvodu Praha 11 bývalého premiéra Vladimíra Špidlu, v Praze 10 sociálního pracovníka Štěpána Kavuru a v Praze 6 vysokoškolského pedagoga Petra Pavlíka. Na tiskové konferenci to dnes kandidáti řekli novinářům. Zároveň představili svá volební témata a vyjádřili se kriticky k současné vládě, která podle nich nedostatečně řeší zejména sociální témata.
Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Situace nevyžaduje nouzový stav, řekl Jurečka. Byl by pro testy ve firmách

Podle předsedy KDU-ČSL Mariana Jurečky aktuální koronavirová situace nevyžaduje nouzový stav, zatím stačí nástroje pandemického zákona. Řekl to dnes v pořadu Partie Terezie Tománkové v CNN Prima News. Někdejší premiér Vladimír Špidla (ČSSD) očekává, že se během několika týdnů situace stane tak vážnou, že bude nouzový stav rozumným řešením.

Více souvisejících

Vladimír Špidla ČSSD

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy