Kauza ROP: Navrátil by měl zvážit setrvání ve funkci starosty Chebu, míní Sobotka

Praha - Starosta Chebu Petr Navrátil je spolu s dalšími 23 lidmi stíhaný v případu ROP Severozápad kvůli údajným manipulacím s evropskými dotacemi. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ke kauze dnes řekl, že pokud je někdo obviněn, měl by zvážit setrvání ve veřejné funkci.

Chebští zastupitelé by měli jednat o návrhu na Navrátilovo odvolání dnes odpoledne. Navrátil, který přerušil členství v ČSSD, sám odejít nechce - cítí se nevinen a proti obvinění podal stížnost. Uvádí taky, že pokud bude obvinění zproštěn, nemohl by po státu vymáhat vzniklou škodu, kdyby se předtím vzdal funkce starosty.

Sobotka v odpovědi na dnešní interpelaci Romana Procházky (ANO) uvedl, že odchod z veřejné funkce je otázka rozhodnutí daného člověka nebo zastupitelstva. "Je na zastupitelích města Chebu, kdo bude starostou," řekl.

Premiér se nad Procházkovou interpelací pozastavil. "Tohle jsou interpelace na předsedu vlády, ne na předsedu sociální demokracie," poznamenal. Dotazy by se tedy podle něho měly týkat činnosti kabinetu.

Související

Soud, ilustrační foto

Podvody v ROP Severozápad? Případ Koudy a Kušnierze se spojí s velkou kauzou

Ústecký krajský soud dnes vrátil věc bývalého náměstka hejtmana Pavla Koudy a bývalého ředitele úřadu Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad Petra Kušnierze v případu ROP Severozápad státnímu zástupci. Obžaloba se týkala machinací s dotacemi EU v Ústeckém a Karlovarském kraji. Proti oběma mužů bylo zahájeno trestní stíhání v jiné věci.
Bývalý starosta Chomutova Novák se měl podle tamějšího okresního soudu hlásit ve věznici v Praze na Pankráci 6. prosince, jenže místo toho ve stejný den přijel do teplické nemocnice, kde ho údajně hospitalizovali.

Německo vydalo exsenátora Nováka do ČR, bude stíhaný na svobodě

Berlín/Praha - Alexandr Novák byl ve středu po deseti měsících v německé vazbě předán do rukou českých úřadů. Bývalý senátor, který má německé občanství, v Česku čelí obvinění z manipulace při rozdělování evropských dotací. Novák už zaplatil kauci 16 milionů, bude stíhán na svobodě.

Více souvisejících

kauza rop severozápad Bohuslav Sobotka Petr Navrátil (starosta Chebu)

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Šestnáct žen obvinilo slavného kouzelníka Davida Copperfielda z obtěžování

Více než deset žen obvinilo amerického iluzionistu židovského původu Davida Copperfielda ze sexuálního obtěžování, k němuž mělo dojít v letech 1980 až 2014. Informoval o tom deník The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy