Kritik policejní reformy Komárek jde na finanční správu, bude koordinovat Kobru

Praha - Bývalý detektiv Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jiří Komárek, který patřil s šéfem útvaru Robertem Šlachtou k hlavním kritikům reorganizace policie, nastoupí na finanční správu, která spadá pod ministerstvo financí vedené Andrejem Babišem (ANO). Informuje o tom deník Právo.

Podle informací Práva by měl někdejší detektiv Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) mít od příštího měsíce na starosti koordinaci daňové Kobry, tedy specializovaného společného týmu policistů, celníků a právě finanční správy zaměřeného na daňové úniky.

Komárek tak bude následovat Šlachtu, který po protestním odchodu od policie zamířil na post náměstka celní správy. Sám Komárek se pro Právo k celé věci odmítl vyjádřit. 

Komárek loni spojil policejního prezidenta Tomáše Tuhého s "brutálním" únikem informací.

Související

plk. Mgr. Tomáš Tuhý

Brutální únik informací? Komárek nebude za svůj výrok potrestán

Praha - Bývalý detektiv Jiří Komárek nebude potrestán za to, že nařkl policejního prezidenta Tomáše Tuhého z brutálního úniku informací. Soud mu původně uložil roční podmínku. Krajský soud v Praze však dnes vyhověl Komárkovu odvolání, zrušil původní verdikt a zprostil ho obžaloby. Podle pravomocného rozhodnutí Komárek jednal ve veřejném zájmu. Proti rozhodnutí lze podat pouze mimořádný opravný prostředek, a to dovolání k Nejvyššímu soudu. Komárek obvinění dlouhodobě odmítá. Čelil obžalobě ze zneužití pravomoci úřední osoby, za což mu hrozilo až pět let vězení nebo zákaz činnosti.

Více souvisejících

Jiří Komárek (ÚOOZ) Ministerstvo financí Kobra (policejní tým)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 3 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 10 hodinami

Miroslav Imrich

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Výhled počasí na příští víkend: Bude panovat typické jaro

Česko má za sebou první víkend, přičemž i ten příští má přinést velmi podobné počasí. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Maxima se v sobotu a neděli budou držet kolem dvacítky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy