Zeman prostě kandidovat musí, jeho zdraví je perfektní. Láskopravdaři si neuvědomují, že končí, udeřil Jandák

Praha - Prezident Miloš Zeman dnes na oficiální tiskové konferenci veřejně oznámí své rozhodnutí znovu se ucházet o Hrad. S plánem zúčastnit se volby už ve čtvrtek večer seznámil své podporovatele na Pražském hradě. Poslanec ČSSD Vítězslav Jandák o jeho rozhodnutí nepochyboval. Jeho kritikům a lidem, kteří projevují obavy o jeho zdravotní stav, pak poslal vzkaz.

Jandák byl už předem přesvědčený, že Zeman se rozhodne znovu kandidovat. „To je jeho povinnost. Myslím si, že v současné době ho nemůže nahradit žádný akademik nebo kroměřížský rodák. Nikdo, to nelze. Ti kluci vymýšlí blbinu a já si dokonce myslím, že to Miloš celé inicioval, aby měl aspoň nějaké oponenty,“ uvedl poslanec pro náš server s odkazem na Kroměřížskou výzvu, která si vytyčila za cíl hledat demokratického prozápadního prezidenta.

Zeman podle něj prostě kandidovat musí. „My potřebujeme silného prezidenta a osobnost a státníka. A to je on. A nikdo jiný v podstatě šanci nemá,“ tvrdí sociálnědemokratický politik a někdejší ministr kultury ve vládě Jiřího Paroubka.

Objevuje se otázka, zda by Miloš Zeman zvládl druhé funkční období kvůli svému zdravotnímu stavu. „Já jsem s ním mluvil nedávno a musím vám říct, že jeho zdravotní stav je perfektní. Jediné co dělá, a to dělám taky, je, že kouří. To je jediné, co bych vytkl jemu i sobě. Jinak myslím, že je v nebývalé kondici a v soukromí chodí bez hůlky,“ vysvětluje Jandák.

A pro ty, kteří tvrdí, že by kvůli zdravotnímu stavu už kandidovat neměl, má jasný vzkaz. „Ať nemají starost o jeho zdraví. Prokrista, když na něj nestačí, tak si v podstatě vymýšlí problémy se zdravím a mají obavy o jeho zdraví a podobně. Ať toho nechají, stejně brzy zapadnou. Brzy za nimi zaklapne ten kufr dějin. Oni si láskopravdaři neuvědomují, že skutečně končí všude na světě. Tato éra politických adamitů je v podstatě u konce,“ dodal pro EuroZprávy.cz Jandák.

Související

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman Vítězslav Jandák prezident čr

Aktuálně se děje

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

včera

Pavel posvětil nová pravidla pro svazky lidí stejného pohlaví. Platit budou od ledna

Prezident Petr Pavel v pondělí podepsal novelu občanského zákoníku, která od ledna 2024 zavádí nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů. Předpis už dříve schválila Poslanecká sněmovna, Senát se jím nakonec vůbec nezabýval. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy