Babiš se chtěl pochlubit, místo toho občany pořádně naštval. Běžte se vycpat, radši rezignuje, vzkazují mu

Praha – Ministr financí Andrej Babiš (ANO) se chtěl na sociálních sítích pochlubit, jak jeho ministerstvo ušetřilo, když si sjednalo levné mobilní tarify od společnosti T-Mobile. Místo, aby lidé ocenili, že šetří peníze státu, se spíše naštvali, protože sami platí několikanásobně větší sumy.

„Tak jsme pro Ministerstvo financí ČR vyjednali levné mobilní tarify za polské ceny. A ani jsme se tam nemuseli odstěhovat. Neomezený hlasový tarif za 54 Kč, datový s 10 GB za 109 Kč měsíčně!“ pochlubil se na Faccebooku.

Ačkoliv tím šéf hnutí ANO chtěl nejspíše naznačit, že šetří státní peníze, občany tím rozhodně nenadchnul. „Šmejdi, to je teda čím se chlubit!! Prasárna největší, normální člověk platí 10x tolik. Stejně voláte za naše peníze, za svoje rozhodně ne,“ napsal k Babišově statusu jeden z rozzlobených uživatelů.

„Tak je pravda že mobilním operátorům MF dost pomohlo když zavedlo EET. Nakonec všichni tři operátoři prodávají pokladní systémy a žádná trafika se bez mobilního připojení neobejde. Tak proč by z vděčnosti neudělali něco pro soudruha ministra,“ rýpnul si další.

„Jděte se vycpat, to se chlubíte, je vidět, že na obyčejných lidech vám nezáleží, hlavně, aby vy jste měli všechno levnější v těch vašich jídelnách a bufetech, kde se stravujete za směšné částky!! Nechápu, jak vám někteří lidi žerou ty vaše kecy, že bude líp, ANO bude líp, ale jen Vám!! Koukejte odstoupit, po těch vašich aférách, nemáte v sobě kouska cti, jinak už byste odstoupil!!! Jste nevolitelný s tou vaší stranou!!!“ soptil další občan.

Babiš ale nebyl jediný, na koho se lidí sesypali. Na facebookové stránky českého T-Mobile se ihned po zveřejnění Babišova statusu začaly objevoval zprávy, ve kterých lidé žádali o „Babišův tarif“. „Tak jaký je rozdíl mezi běžným občanem a firemním zákazníkem respektive zaměstnancem MF? Zde je důkaz, že běžné tarify jsou silně předražené!!!“ zlobil se jeden klient.

T-Mobile pak zákazníkům začal vysvětlovat, že se se o individuální nabídku pro firemní smlouvu. „Firemní smlouva má několik podmínek a jednou z nich je i například měsíční útrata, kterou musí dodržovat a počet využívaných telefonních čísel,“ komentoval T-Mobile příspěvky rozzlobených klientů.

Podobně jako Babiš to nakonec schytal i jeho kolega z vlády, ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). „Jako daňového poplatníka mě těší, že MF zvládlo vysoutěžit levnější volání,ale jde to rychleji a levněji,“ reagoval na Babišova slova na facebooku.

Prozradil také, že jeho úřad platí ještě méně. „Pro celý rezort Ministerstva zemědělství máme od srpna 2015 cenu 50 Kč neomezené volání (tj. o 7,41% méně než MF) a 70 Kč za 10 GB dat(tj. o 35,78% méně než MF).A věřím, že to v létě ještě dokážeme snížit. Co mě však netěší, že odpovědné MPO nebylo schopné docílit podobné cenové revoluce i pro běžné občany. Doufám, že stejnou efektivitu nemají na MF i u daní,“ rýpnul si.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Mobilní operátoři T-Mobile Ministerstvo financí Marian Jurečka (KDU-ČSL)

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Atentát na Fica byl politicky motivovaný, tvrdí vnitro. Šéf kandidátky Hlasu dostal výhrůžky smrtí

Slovenská police podle tamního ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka pracuje jen s jednou verzí útoku. Pachatel je obviněn z vraždy ve stádiu pokusu. Podle něj je jasné, že šlo o politicky motivovaný akt.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy