Bělobrádek zkritizoval Sobotku. Pak přišel na řadu Babiš

Praha - Vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) tento týden představil svou knížku Na život!. V ní popisuje složitosti koaličního vládnutí s hnutím ANO Andreje Babiše a ČSSD Bohuslava Sobotky. Podle Bělobrádka je prý škoda, že Sobotka není více společenský.

Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) představil tento čtvrtek svou knihu Na život!. V ní popisuje svou politickou kariéru, vztahy s kolegy koaliční vlády, ale i nemoc roztroušenou sklerózu, kterou trpí. V knize jsou pasáže i o působení KDU-ČSL v minulosti, a možná i proto byl jedním z těch, co se křtu knihy zúčastnil, bývalý předseda vlády Mirek Topolánek (ODS).

Podle serveru Novinky se na křtu objevil i šéf poslaneckého klubu Úsvit Marek Černoch. Bělobrádka doprovázel také někdejší předseda vlády a Senátu Petr Pithart a bývalá ministryně zdravotnictví Zuzana Roithová. „Už když jsem Pavla poznala v mé kampani do voleb do EP, všimla jsem si jeho vysoké inteligence, schopnosti improvizovat, a že má v sobě moudrost, která nepřísluší jeho věku,“ řekla na křtu knihy Roithová.

Na oficiálních stránkách KDU-ČSL se uvádí, že během předvolební kampaně se kniha bude rozdávat mezi voliče. „Je tam totiž úplně všechno. Předsedův životní příběh a to velmi osobní. Historky z vlády. Ale především plán pro Českou republiku, se kterým chceme jako Lidovci a Starostové vyhrát volby,“ stojí v prohlášení.

Server iDNES přinesl několik pasáží z knížky. „Spousta zdravých je nešťastných, protože nemají dobré mezilidské vztahy, a mnoho nemocných může prožít krásný a hodnotný život. Líbí se mi židovský přípitek „Na život!“. Je širší a nevyčleňuje nemocné ze společnosti. Ta kulturní fascinace zdravím, krásou, úspěšností podle mě vyjadřuje vnitřní vyprázdnění a vlastně i slabost současné společnosti,“ píše také Bělobrádek  a dokládá, jak vznikl název knihy. „Je smůla, že není více společenský. Přestože jsem se to snažil iniciovat, nekonala se neformální setkání vlády. Popít, popovídat, zazpívat, to by, myslím, atmosféře pomohlo,“ napsal Bělobrádek na adresu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Podle něj i Sobotka umí vybuchnout, ale jde spíše o výjimku.

 „Jednou nám řekl: ‚Choďte všeci do pi*e! Klidně si to tady kluci můžete dělat sami!‘ Což byla výhrůžka koncem koalice. Odpověděl jsem mu, že i to je jedna z možných variant. Trochu se zarazil,“ stojí v knize o Andreji Babišovi.

Související

Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL)

Komise nemá indicie, že by BIS postupovala nezákonně, uvedl Bělobrádek

Sněmovní komise pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby (BIS) nemá žádné indicie, že tato zpravodajská služba postupovala nezákonně. ČTK to po dnešní schůzi řekl předseda Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). Členové se po více než roce vrátili k obvinění prezidenta Miloše Zemana, že ředitel BIS Michal Koudelka nařídil v minulosti odposlechy lidí z jeho nejbližšího okolí, a odposlouchávána tak byla i hlava státu. Na jednání komise o tomto tématu upozornil server Lidovky.cz.

Více souvisejících

Pavel Bělobrádek Andrej Babiš KDU - ČSL koalice KDU-ČSL a STAN roztroušená skleróza sjezd KDU-ČSL 2017

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy