KSČM představuje videospoty do voleb: Ano míru a ne NATO

Praha - Komunisté představili další součást své volební kampaně před volbami do Poslanecké sněmovny letos v říjnu. Jsou jimi videospoty "Jsem váš hlas". Na prvních dvou je Marta Semelová a ideolog strany Josef Skála.

Komunistická strana Čech a Moravy (KSČM) zveřejnila první spoty pro volby do Poslanecké sněmovny. Vystupují v nich figury dvou čelních představitelů strany - poslankyně Marta Semelová a stranický ideolog Josef Skála. Spoty nabízejí různá hesla, až na konci se objeví reálné postavy obou politiků a pronesou: "Jsem Váš hlas".

Ve spotu se tak dozvíte několik klíčových priorit KSČM. "Pro mladé i dříve narozené důstojný život, ne přežívání", "Ne válce - ano míru - ne NATO", "revize církevních restitucí". Komunisté slibují i vzdělání podle schopností, nikoliv "podle peněženky". Na znárodňování naráží heslo "Klíčová odvětví do rukou státu". KSČM by také rádi prosadili právo a zejména povinnost pracovat. 

Několik hesel představuje i stranický ideolog Josef Skála. Ten by chtěl "obnovit práva a jistoty", dále "evropské platy - ne ráj pro parazity" či "důstojné bydlení všem". Jedním z hesel je i "zelenou seniorům, ne tunelářským gaunerům". I druhý volební spot se obouvá do Severoatlantické aliance NATO: "To jediné, co NATO skutečně chrání, je to nakradené". 

KSČM pod vedením Vojtěcha Filipa si v předvolebním průzkumech vede poměrně dobře. Průměrně se pohybuje zhruba na třetím místě se ziskem okolo 11 procent hlasů voličů. 

Související

Andrej Babiš Komentář

Babišovo odborářské chucpe. O bundu nejde, mnohem horší je něco jiného

Víte, co je to chucpe? Jde o specifický druh drzosti, nestoudnosti či opovážlivosti, tento výraz je ještě silnější než nehoráznost. Dost často se tenhle princip ilustruje na příkladu „člověka souzeného pro vraždu svých rodičů, žádajícího soud o shovívavost, protože je sirotek.“ Jedné takové nehoráznosti jsme byli ve středu svědky.  

Více souvisejících

KSČM Marta Semelová NATO Josef Skála (KSČM) volební kampaň volby 2017

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy