Souboj Stropnických: Jaký mají názor na kauzu Čapí hnízdo? Porovnejte

Praha - Včerejší pořad České televize (ČT) 168 hodin porovnal výroky politiků Martina Stropnického (ANO) a jeho syna Matěje Stropnického (Strana zelených) k tématu možného dotačního podvodu na Čapí hnízdo. Poslanci minulý týden zbavili poslance Jaroslava Faltýnka a Andreje Babiše (oba ANO) kvůli možnému podvodu jejich imunity.

"Já věřím že jsou oba pánové nevinni, a že se to prokáže," míní ministr obrany Martin Stropnický. Jeho syn má na věc jiný názor. "Především je fascinující, že člověk, který má majetek 80 miliard potřebuje dělat psí kusy, aby získal dotaci 50 milionů," řekl Matěj Stropnický.

Ministr obrany následně dodal, že po jednání klubu hnutí ANO o žádosti poslanci neměli pocit, že by policejní žádost byla dostatečně "vyargumentovaná". Připomeňme, že při středečním hlasování o vydání obou poslanců se členové hnutí ANO zdrželi hlasování. 

"Policie musela předpovídat, že tento případ bude mimořádně sledovaný. Mám důvěru v to, že si to velmi pečlivě hlídá," uvedl šéf Strany zelených. Dle jeho otce ale vyšetřování není v takové fázi, aby k vydání obou poslanců teď před volbami muselo dojít. S tím nesouhlasí Matěj, který si myslí, že celá věc působí podezřele i bez znalosti policejního spisu. 

Velmi zajímavým momentem byla otázka moderátorky na oba politiky, zda spolu o kauze mluvili. Ministr obrany řekl přesvědčivé "ne". Naopak Matěj Stropnický uvedl, že se s otcem na toto téma bavili. "Ale to je mezi námi," dodal. Martin Stropnický vidí v názorech Matěje jistý mezigenerační rozdíl, kdy je prý normální, že syn popírá názory svého otce. 

"Je hodně loajální, možná až za hranu, tomu agroferťáckýmu managementu hnutí ANO," myslí si Matěj o svém otci. Dodal, že ministr obrany možná má nějaký problém s celou situací a řeší ho, zatím se to však prý neprojevuje. 

Související

Matěj Stropnický

MPSV vyplatilo poradcům přes 4 miliony, Stropnický mezi nimi není

Ministerstvo práce vyplatilo v prvním pololetí za poradenské služby přes 4,2 milionu korun. Většinu sumy dostaly právní kanceláře hlavně kvůli řešení zakázek na informační systémy, zbývající zhruba desetinu peněz si rozdělili čtyři poradci ministryně Jany Maláčové (ČSSD). Vyplývá to ze seznamu na webu úřadu.
Jana Maláčová (ČSSD)

Maláčová se zúčastní dalších kontrol firem

Ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD) se chce v příštích týdnech účastnit dalších kontrol ve firmách. Podle ní její přítomnost při inspekčních akcích zvyšuje zájem o téma pracovních podmínek. Řekla to dnes novinářům. Uvedla, že její poradce Matěj Stropnický má pracovní agendu na starosti a přesvědčuje se o situaci v praxi.

Více souvisejících

Matěj Stropnický Česká televize Martin Stropnický Čapí hnízdo Andrej Babiš

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 31 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy