Známá herečka podpořila TOP 09: Prosazuje stejné hodnoty a názory jako já

Praha – Před volbami podpořily stranu TOP 09 některé známé osobnosti. Bavič a herec Petr Čtvrtníček se objevil na videu s šéfem strany Miroslavem Kalouskem i místopředsedkyní TOP 09 Markétou Adamovou. V dalším videu se pak objevila herečka Tereza Brodská.

„Jsem člověk poměrně konzervativní. Jsem člověk, který si váží svobody a demokracie, kterou jsme získali po roce 1989. A právě proto je mi blízký program TOP 09, která prosazuje svoje hodnoty a názory dlouhodobě, a stejné hodnoty a názory uznávám i já,“ vysvětluje na videu herečka.

„Je mi blízká tím, že je konzistentní, že neuhýbá od svých cílů a že nemění populisticky svoje názory podle současné nálady ve společnosti,“ dodává Brodská k tomu, proč podporuje právě TOP 09.

Její slova ocenil i sám Kalousek. „Dnes a denně jsou zpochybňovány změny, které přinesl pád komunismu. Jestli někdy byla potřeba je hájit se vší energií a rozhodnutím, tak je to teď a v těchto volbách. Vážím si proto Terezy Brodské za to, že veřejně vystoupila a podpořila kandidátku TOP 09,“ uvedl na sociálních sítích.

Tereza Brodská pochází ze známé rodiny, jejími rodiči jsou Vlastimil Brodský a Jana Brejchová. Známá je hlavně z filmu Konec básníků v Čechách a z televizního seriálu Ulice. Hrála také v plzeňském Divadle J. K. Tyla, v Činoherním klubu v Praze, v pražském Divadle Na zábradlí. Je také dvojnásobná držitelka filmového ocenění Český lev.

Související

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Více souvisejících

top 09 Tereza Brodská Miroslav Kalousek

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy