Byl útok na Petra Macha jen nahraný? Lidé spekulují o pravosti videa, Svobodní uvádí vše na pravou míru

Praha – Server EuroZprávy.cz dostal e-mail s videem, které ukazuje napadení kontaktního stánku strany Svobodných. Útočník napadl předsedu strany Petra Macha, u incidentu byla přítomna i další žena, která u stánku stála.

„Máme video, které ukazuje alespoň část dnešního nechutného útoku na Svobodné. Rozkopnutí a fyzickému střetu ještě předcházelo ostré slovní napadání útočníka, to se bohužel zaznamenat nepodařilo", píše redakci autor záznamu. „Podívejte se, jak může být kontaktní kampaň v ulicích náročná. Zároveň vás chceme uklidnit, Petr Mach i naše dobrovolnice jsou naštěstí v pořádku," dodává.

Stejné video se objevilo i na sociálních sítích a na Youtube. „14.10. v Praze na Letné začal neznámý magor slovně napadat kontaktní tým Svobodných. V záznamu je pak vidět, jak rozkopává stánek a střetá se s Petrem Machem,“ píše se pod videem na YouTube.

Útok na twitteru potvrdil sám Mach, který napsal: „Část dnešního napadení našeho týmu v Praze se podařilo zaznamenat. Buďte na sebe opatrní před takovými lidmi!“ Mach přitom na videu útočníka odstrčil a muž se poté dal na útěk. Ještě předtím je slyšet, jak údajný agresor říká: „Ty šmejde jeden zas..."

Mluvčí Petra Macha Kateřina Kašparová pro server EuroZprávy.cz uvedla, že u incidentu nebyla. „Ale co vím od kolegů z místa, tak se to seběhlo dost rychle. Objevil se tam člověk, co vulgárně nadával slečně na stánku s letáky, pak začal do stolku kopat a pokoušel se napadnout i přímo ji. Toho si všiml Petr Mach, který byl opodál a šel jí prostě na pomoc. Chlápka odstrčil a než zjistil, jestli je hosteska v pořádku, což naštěstí byla, tak ten člověk odešel.“ popsala situaci. „My jsme hlavně rádi, že se nikomu nic nestalo!“ řekla našemu serveru.

Mach poté ihned tu kampaň na Letné ukončil. „Po tom zážitku asi nikdo z přítomných neměl náladu v ní pokračovat, a vůbec se jim nedivím. Mně bylo úplně zle, když jsem se o tom odpoledne dozvěděla a docela mě to na nějaký čas paralyzovalo - že prostě někdo jen tak jde a napadne cizí lidi, natož chlap mladou holku!!!“ přiznala Kašparová, která byla ze situace v šoku.

Mach za svůj zásah sklidil na sociálních sítích pochvalné komentáře. Zároveň se ale objevily spekulace o tom, jestli vše není jen nahrané a jestli nejde jen o snahu zviditelnit se. „Opravdu to vypadá že je to nahrané, místo toho aby sledovali agresora kde se nachází, tak se všichni dívají do notýsku . tímhle jste si moc nepomohli ...“ napsal jeden z uživatelů pod video na YouTube. „No, celé mě to připadá takové trochu nahrané, ale pokud ne, tak bravo pane Machu. Takhle se na blbce musí, ničemu jinému nerozumí,“ napsal další uživatel přímo pod Machovým komentářem na twitteru.

„Promiňte, ale to je jak z béčkoveho filmu.Ruka na obranu nahoře dřív než útočník vůbec pohne ramenem a komediální vystoupení pána po rádoby úderu.Jestli na takové lži chytáte voliče, tak nevím co by přišlo po volbách,“ uvedl v diskuzi na faceboku Svobodných uživatel Jiří Čermák.

„Líbí se mi, jak je to tady samý expert na násilí a kde kdo tvrdí "je to nahraný".. to jako vážně? Lidi, proberte se! Kdo někdy řešil situaci s agresivním člověkem ví, že násilí většinou něco předchází! Mít ruce nahoře a být připraven na "big right hand" je základ. Většina lidí bude bouchat ze "silové" ruky (u většiny populace pravá) a tímto způsobem. Nastoupit s krytem levou je přirozená reakce každého pohotového člověka. Za mě palec nahoru pro Petra Macha!“ oponoval mu diskutující Jiří Vančura.

Tyto dohady ale Svobodní odmítají. „To už je takový zdejší úsměvný kolorit, že někdo pochybuje úplně o všem a nevěří nikomu a ničemu a za vším vidí spiknutí a konspirace,“ dodala pro EuroZprávy.cz Kašparová.

Související

Více souvisejících

Petr Mach strana svobodných občanů

Aktuálně se děje

včera

včera

Ryan Gosling jako Kaskadér.

RECENZE: Kaskadér v čele s křehkým Goslingem je ideální letní zábavou z idealizovaného filmařského zákulisí

Ryan Gosling a Emily Blunt byli loni vedlejšími tvářemi letního fenoménu Barbenheimer, oba byli za své role nominováni na Oscara. Teď se před kamerou, a ve filmu i za kamerou, potkávají u dalšího projektu s blockbusterovými ambicemi. Kaskadér je v tom nejlepším slova smyslu pohodovou zábavou, jež nepostrádá hravost, důmyslnost a zbytečně se nepáře s logikou.

včera

včera

včera

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.

včera

včera

Helena Langšádlová

Pavel přijal demisi ministryně Langšádlové, nahradit ji má Tuleja

Výměna na postu ministra pro vědu a výzkum se ve čtvrtek přiblížila. Prezident Petr Pavel přijal demisi končící ministryně Heleny Langšádlové (TOP 09). Na Pražský hrad zároveň zamířil návrh na jmenování Pavla Tuleji, který by se měl v pondělí chopit vládní funkce.

včera

Vladimir Putin

Rána pro Putina: Ukrajinci ničí rafinerie, Rusům došly zásoby paliva

Kromě bojů na frontě se válka na Ukrajině rozšířila i do strategických oblastí, jako jsou rafinerie, které jsou klíčové pro zásobování Ruska palivy. Ukrajinci k těmto nelehkým akcím využívají dronů, které poškodily některé z těchto rafinerií natolik, že jejich produkce ropy byla omezena. To způsobilo růst cen a nedostatek paliva v celém Rusku.

včera

Petr Fiala

Fiala uvedl do funkce nového ředitele NBÚ. Je jím Čuřín

Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl ve čtvrtek do funkce nového ředitele Národního bezpečnostního úřadu Jana Čuřína, který dosud působil jako bezpečnostní ředitel Úřadu vlády. Vláda rozhodla o jeho jmenování na jednom z březnových zasedání. 

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy