Stropnický překvapil. Přišel volit i s přítelem. A poslal voličům vzkaz

Praha – Odvoleno už má také předseda Strany zelených Matěj Stropnický. Ještě předtím, než tak učinil, poslal vzkaz českým voličům.

Stropnický zveřejnil video, ve kterém hovoří o práci Zelených během kampaně a o tom, jak strana objela celou republiku a získala díky tomu cenné zkušenosti. „Teď je ta klíčová chvíle, kdy je třeba zvednout zadek a jít volit,“ vyzval Čechy.

„Shodou okolností je tu i Dan, který jde volit do stejné školy jako já, což jsme zjistili až včera. Volební lístky má jenom on, protože já je zapomněl doma, takže je dostanu ve volební místnosti,“ směje se na záznamu šéf Zelených.

„Běže volit, protože ti Zelení jsou tam fakt hodně potřeba. Takže běžte volit,“ žádá Stropnický, který se ke vztahu s hercem Danielem Krejčíkem přiznal teprve včera poté, co o jejich vztahu informovala média.

Stropnický očekává, že jeho strana překročí pětiprocentní hranici a vrátí se do Sněmovny. „Co se týče Zelených, očekávám, že vstoupíme do Poslanecké sněmovny," konstatoval Stropnický. Při svém odhadu vychází z výzkumů volebního potenciálu.

„Pokud všichni ze součtu rozhodnutých a nerozhodnutých voličů přijdou, tak to znamená, že tam Zelení jsou, a to bude změna, ze které se někteří politici už nevzpamatují," uvedl.

Očekává spíše vyšší účast u voleb, bude však podle něj záležet i na tom, jak se jemu a dalším politikům podařilo přesvědčit občany, že jít k volbám je potřeba.

Související

Matěj Stropnický

MPSV vyplatilo poradcům přes 4 miliony, Stropnický mezi nimi není

Ministerstvo práce vyplatilo v prvním pololetí za poradenské služby přes 4,2 milionu korun. Většinu sumy dostaly právní kanceláře hlavně kvůli řešení zakázek na informační systémy, zbývající zhruba desetinu peněz si rozdělili čtyři poradci ministryně Jany Maláčové (ČSSD). Vyplývá to ze seznamu na webu úřadu.
Jana Maláčová (ČSSD)

Maláčová se zúčastní dalších kontrol firem

Ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD) se chce v příštích týdnech účastnit dalších kontrol ve firmách. Podle ní její přítomnost při inspekčních akcích zvyšuje zájem o téma pracovních podmínek. Řekla to dnes novinářům. Uvedla, že její poradce Matěj Stropnický má pracovní agendu na starosti a přesvědčuje se o situaci v praxi.

Více souvisejících

Matěj Stropnický

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 30 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy