Proč Topolánek prohrál volby? Podle něj za to může tento muž

Praha – Někdejší premiér Mirek Topolánek se po volbách pořádně naštval. Obvinil jednoho s nejznámějších českých politických komentátorů, že právě kvůli němu vyhrál volby.

Komentátor Alexander Mitrofanov na sociálních sítích „za sebe jako za občan:a“ poděkoval Jiřímu Drahošovi, Michalu Horáčkovi, Pavlu Fischerovi a Marku Hilšerovi „za přínos k obnově politiky jako sféry lidské činnosti, jíž nemusí vévodit nejnižší pudy. U Mirka Topolánka zase ocenil podporu pro Drahoše ve druhém kole.

Chvilku mě ještě urážejte a já z JD udělám trhací kalendář. Vaše brutální věty o tom, že jsem Zemanovo “béčko” mě stály 5%. Raději mlčte, občane Mitrofanove. Podpořil jsem Drahoše, protože jste se mě na to ptali a já to slíbil. Jsem člověk, který vždycky drží slovo. Občane!

— Mirek Topolánek (@MirekTopolanek) 13. ledna 2018

Jeho slova ale Topolánka příliš nenadchla. „Chvilku mě ještě urážejte a já z JD udělám trhací kalendář. Vaše brutální věty o tom, že jsem Zemanovo “béčko” mě stály 5%. Raději mlčte, občane Mitrofanove. Podpořil jsem Drahoše, protože jste se mě na to ptali a já to slíbil. Jsem člověk, který vždycky drží slovo. Občane!“ rozzlobil se Topolánek. „Jsem rád, že jsem se ve Vás nezklamal!“ opáčil mu novinář.

Tím ale přestřelka neskončila. „Ne, Vy jste zklamal mě. Podpořil jsem Jiřího Drahoše, protože nechci, aby vyhrál Miloš Zeman. Tak si nechejte ty pitomé kecy. Nikdo nemůže říci, že nedržím slovo. Nikdo občane. Ale přestaňte mě urážet,“ dodal Topolánek.

V dalších reakcích uvedl, že „je v pohodě“ a že „porážky umí“. „Mrzí mě to kvůli vám. Ráno mi na sjezdovce nějaký mamlas otočil koleno. Celé odpoledne jsem předváděl, jak to nic není, a usmíval se. Teď řeším zbytek. Analýzu prohry umím taky. Přednáším to. Děkuji všem, kteří mi věřili. Potkal jsem úžasné lidi. Super,“ vzkázal svým podporovatelům.

Za to, že Topolánek takto vypěnil, sklidil přímo pod příspěvkem poměrně velkou kritiku. Jak se ale zdá, jak rychle se naštval, tak rychle se zase zklidnil. „Ať počítám jak počítám, pořád mi to vychází stejně. Je to fakt dobrý pocit znát osobně všechny své voliče,“ komentoval s humorem svůj konečný výsledek Topolánek, který skončil šestý. Získal 221 689 hlasů, tedy 4,3 procenta.

Související

Mirek Topolánek

Na prezidenta Svazu průmyslu a dopravy kandiduje Topolánek, Rafaj, Palát a Wojnar

Kandidáty na prezidenta Svazu průmyslu a dopravy ČR jsou bývalý premiér Mirek Topolánek, současný viceprezident svazu Jan Rafaj, člen jeho představenstva Miroslav Palát a bývalý prezident Sdružení automobilového průmyslu Bohdan Wojnar. Informace serveru e15.cz dnes ČTK potvrdila mluvčí svazu Tereza Šebestová. Nový prezident nahradí Jaroslava Hanáka, který byl ve funkci 12 let.

Více souvisejících

Mirek Topolánek Alexandr Mitrofanov prezidentské volby 2018

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy