Drahoš dorazil do Ostravy. Divadélko pod věží praskalo ve švech, přišla i Rottrová

Ostrava - Prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše dnes v Ostravě podpořila na své bývalé domovské scéně Marie Rottrová. Z dalších osobností dorazili primátor města Tomáš Macura (ANO), hudebník Radim Pařízek či horolezec a senátor Leopold Sulovský.

Drahošův tým setkání svolal do Divadélka pod věží, které má běžnou kapacitu 200 lidí. Do prostoru se nakonec vměstnalo víc než pět stovek lidí. Další venku dění sledovali na velkoplošné obrazovce. "Jsem si vědom, že Miloš Zeman má v Ostravě silnou podporu. Pocházím, z Jablunkova, a tak vím, že místní lidé občas mají pocit, i když neprávem, méněcennosti. I toto chci změnit," řekl Drahoš.

"Vracím se na místo činu. Dnes jsem tady ale jako občanka České republiky. Přeji si změnu. Chci, aby to věděli i moji příznivci a připojili se ke mně," řekla Rottrová, která v Divadélku pod věží roky natáčela svůj pořad.

Podporu Drahošovi opakovaně vyjádřil i Macura, přestože předseda hnutí ANO Andrej Babiš stojí na straně Miloše Zemana. "Budu volit pana profesora Drahoše. A to i bez ohledu na stranické usnesení," řekl Macura.

Sulovský pak dvě televizní debaty se Zemanem, které Drahoše čekají, přirovnal v horolezecké hantýrce ke dvěma výškovým táborům. "Čekají ho jako takové dva stupně. Počasí v těchto táborech ale může být vrtkavé. Bude potřeba vyhrnout si límečky. Věřím ale, že v sobotu vystoupí na vrchol," dodal první Čech, který zdolal nejvyšší horu světa Mount Everest.

Drahoš v Ostravě řekl, že se na debaty připravuje. Podle něj je Zeman dobrý rétor, ale nikde jej v posledních pěti letech neslyšel skutečně debatovat. "Debat se nebojím. Připravuji se, hledám témata. A těch věcí, kdy Miloš Zeman lhal nebo slíbil něco, co nesplnil, je celá řada. Musíme jen vybrat," reagoval.

Související

Miloš Vystrčil

Senát si ve středu zvolí vedení, v jeho čele má zůstat Vystrčil

Senát si ve středu zvolí obměněné vedení. Jeho předsedou zůstane podle dohod senátorských klubů Miloš Vystrčil (ODS), místopředsedy Jiří Oberfalzer (ODS) a Jitka Seitlová (KDU-ČSL). Novým prvním místopředsedou Senátu bude dosavadní předseda senátního školského výboru Jiří Drahoš (za STAN), který si vymění pozici s Jiřím Růžičkou (za TOP 09).

Více souvisejících

Jiří Drahoš prezidentské volby 2018 prezidentská kampaň Marie Rottrová Miloš Zeman Ostrava Tomáš Macura (primátor Ostravy)

Aktuálně se děje

před 27 minutami

Aktualizováno před 35 minutami

Aktualizováno před 54 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

Havárie v Praze. Neteče voda ve čtyřech čtvrtích na severu města

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy