Zeman je starý nemocný člověk blízko smrti a směřuje do hrobu? Brněnský politik se naštval, prská i Ovčáček

Brno - Na bráně brněnského divadla Husa na provázku se před několika dny objevila lebka s nápisem Zeman z hrobu. Nápis svým grafickým ztvárněním připomíná logo druhé prezidentské kampaně Miloše Zemana s heslem Zeman znovu. Autorem díla na bráně je uznávaný streetartový umělec Timo. Ne všem se ale toto dílo líbí.

Velkoformátový obraz o velikosti 2,5 krát 2,5 metru lidé najdou na bráně, kterou se vchází či vjíždí na Alžbetinskou scénu z Petrské ulice. Ostře jej okomentoval například předseda brněnské ČSSD zastupitelstva města Brna Oliver Pospíšil.

„Na vratech Divadlo Husa na provázku je od čtvrtka 15. 2. vystaveno dílo streetartového umělce Tima, parafrázující volební billboardy Miloše Zemana. Vedle portrétu lebky je dvoubarevný nápis ZEMAN Z HROBU. Nejsem příznivcem Miloše Zemana a nevolil jsem ho. Přesto mi tohle dílko radost nedělá, právě naopak, jsem z něho hodně smutný. O to smutnější, že je umístěno se svolením vedení divadla,“ posteskl si politik na facebooku.

Uvádí sice, že má rád humor ve všech odstínech, včetně politického a černého, v tomto případě ale podle něj nad vtipem vítězí bezohledná krutost. „Celý výtvarný počin na mě působí sdělením, že Miloš Zeman je starý nemocný člověk blízký smrti a pokud nepřichází z hrobu, tak tam směřuje. Nepovažuji Zemana za slušného člověka, jako hlava státu ohýbá ústavu, jak se mu hodí, místo aby ji hájil a ctil, obklopuje se podezřelými lidmi a účelově rozděluje národ. Pořád je to ale lidská bytost, která má své city a důstojnost. Jako nevolič Miloše Zemana jsem si myslel, že morální převaha je na naší straně, i když jsme ve volbách prohráli,“ vysvětluje Pospíšil.

„Za tento výtvarný výsměch živému člověku umístěný na vratech divadla hlásícího se k odkazu Václava Havla, divadla patřícího městu Brnu, je mi stydno. Prosím vedení Centrum experimentálního divadla, aby se nad všemi aspekty tohoto díla zamyslelo a veřejnou výstavu ukončilo,“ dodal brněnský sociální demokrat.

Dílo umělce Tima okomentoval také hradní mluvčí Jiří Ovčáček. „Nenávistná tzv. elita pokračuje v rozdělování společnosti,“ napsal na twitteru. Už dříve Timo na stejném místě namaloval obraz Miloše Zemana s nápisem Prezident může být kdokoliv.

Související

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman Oliver Pospíšil (ČSSD, Brno) Brno Jiří Ovčáček

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 15 minutami

před 49 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Čtvrteční nehodu vlaku bez strojvedoucího šetří i policie

Policie vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který odjel bez strojvedoucího a po několika kilometrech vykolejil mezi Čisovicemi a Měchenicemi. Případem se zároveň zabývá i Drážní inspekce. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy