Ústecký politik ČSSD obchoduje s chudobou? Podmínky v domech jsou prý příšerné

Ústí nad Labem - Zastupitel za ústecký obvod Střekov Marcel Běhounek (ČSSD) pronajímá byty v domech, kde město zastavilo vyplácení doplatků na bydlení, aby tam spekulanti nepřiváděli další sociálně slabé. Podmínky v objektech jsou podle nájemníků nevyhovující, stěžují si na zimu. Na nepořádek upozorňují i obyvatelé okolních domů.

Ústí nad Labem vyčlenilo 22 lokalit, kde už nově příchozí nedostávají doplatky na bydlení. Na seznamu jsou i dva domy, v nichž byty pronajímá Běhounek sociálně slabým. Jeden je v Žukovově ulici ve čtvrti Střekov a druhý v Jungmannově ulici v Krásném Březně.

Běhounek Mladé frontě Dnes řekl, že dům v Krásném Březně opravil a má na něj hypotéku. Mezi ty, kteří vydělávají na doplatcích za přemrštěné nájmy, se nepočítá. Jedna z nájemnic uvedla, že za byt 2+1 v domě na Střekově platí 7800 korun a i s elektřinou 12.000 korun, nabídka realitní kanceláře ve stejné lokalitě na podnájem v bytě v dobrém stavu v paneláku je 7000 korun plus energie.

Nájemnice Běhounkova bytu v Krásném Březně listu řekla, že platí 9100 korun a 1500 za elektřinu v bytě 2+1. Nájmy se v této lokalitě běžně pohybují okolo 5500 až 6000 korun bez energií. Běhounek uvedl, že nemůže za to, že jsou zničené chodby nebo někdo vyhodí a zapálí kočárek. 

Miroslav Andrt, krajský šéf ČSSD, která má v programu boj proti byznysu s chudobou, uvedl, že o podnikání svého kolegy nevěděl. Stejným způsobem podniká také Běhounkův stranický kolega v Děčíně Petr Trabalka. Tamní stranický výbor podle listu navrhl jeho vyloučení.

Související

Hasiči a policisté zasahují u tragického požáru domku v Ústí nad Labem. (18.2.2023)

Tragédie v Ústí nad Labem: Pitva vyloučila cizí zavinění

Pitva vyloučila, že by na úmrtí čtyř lidí v zahradním domku v Ústí nad Labem měl podíl někdo další. Policie o tom dnes informovala na twitteru. Těla byla nalezena po sobotním požáru ve čtvrti Předlice v zahradní kolonii. Kriminalisté pracují se třemi verzemi vzniku požáru.
Hasiči a policisté zasahují u tragického požáru domku v Ústí nad Labem. (18.2.2023)

Pokračuje vyšetřování tragédie v Ústí, policie pracuje se třemi verzemi

Na místo požáru zahradního domku ve čtvrti Předlice v Ústí nad Labem se dnes dopoledne vrátili policisté a hasiči. ČTK to řekl mluvčí krajských hasičů Petr Pelikus. Po požáru v sobotu ráno byli nalezni čtyři mrtví, z toho dvě děti. Policie informovala na twitteru, že prověřuje tři možné verze vzniku požáru.

Více souvisejících

ústí nad labem sociálně vyloučení Marcel Běhounek (politik ČSSD) CZK

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

Princezna Kate si prochází peklem, tvrdí osoba blízká manželce prince Williama

Princ William se již vrátil k povinnostem člena britské královské rodiny, ale jeho žena zůstává v ústraní. Princezna Kate bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny. Podle osoby blízké princi a princezně si pár prochází těžkým obdobím. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy