Oligarcha Babiš nás přivede do propasti. Z ČSSD se ozývají hodně nepříjemná slova

Praha – Sociální demokrat Libor Rouček si nepřeje, aby ČSSD vstoupila do vlády s hnutím ANO. Na sociálních sítích proto každý den zveřejňuje jeden důvod, proč by to pro ČSSD bylo špatné. Poukazuje například na to, že hodnoty sociální demokracie představují opak hodnot Andreje Babiše.

Rouček pokračuje ve zveřejňování důvodů, proč by sociální demokraté neměli jít do vlády s Andrejem Babišem. „ČSSD, má-li mít vůbec naději na záchranu a obnovu, si musí ujasnit své základní hodnoty a principy na kterých vznikla a které jí umožnily 140 let existence,“ vzkazuje svým kolegům ve straně politik, který v minulosti působil jako místopředseda Evropského parlamentu.

„Tyto hodnoty, mezi něž patří slušnost, poctivost, sociální spravedlnost, solidarita a ochrana zájmů obyčejných lidí živících se svoji prací, nelze obnovovat a naplňovat v koalici s člověkem, který, navzdory svému líbivému populismu, představuje pravý opak těchto hodnot,“ postěžoval si Rouček na facebooku.

Poukazuje také na to, že sociální demokracie vždy bojovala proti kumulaci a koncentraci moci. „Oligarcha Andrej Babiš představuje největší koncentraci ekonomické, mediální a politické moci v moderní historii naší země. Vládní spolupráce s ním přivedla ČSSD na samý okraj politické propasti. Pokračování v této nerovné spolupráci by znamenalo pád do této propasti,“ upozorňuje Rouček.

Už o den dříve Rouček varoval, že ČSSD utrpěla v říjnových volbách drtivou porážku – a jednou z nejvážnějších příčin je podle něj rozhádanost a nejednotnost strany. To se podle něj ani po šesti měsících od voleb nezměnilo. Strana by proto podle něj měla odejít do opozice a znovu se sjednotit.

Související

Více souvisejících

Libor Rouček ČSSD Andrej Babiš Hnutí ANO Vláda ČR

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy