Škromach se vysmál Babišovi. Tahle slova o podvodnících se mu líbit nebudou

Praha - Otázka, zda vstoupit či nevstoupit do vlády s Andrejem Babišem štěpí sociální demokracii. Očekává se, že právě probíhající vnitrostranické referendum přinese velice těsný výsledek. Sociální demokraté jsou totiž rozděleny takřka na dva tábory.

Jeden tábor tvrdí, že pouze z vládních lavic lze prosazovat stranický program a strana by tudíž měla do koalice vstoupit. Druzí ale varují před faktem, že Andrej Babiš je trestně stíhaná osoba. Navíc si prý na politickém poli počíná jako predátor.

Zastáncem vládního angažmá je například bývalý místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach. Ten prosazuje aby ČSSD obsadila ministerstva a zdá se, že mu nevadí ani Babišovo trestní stíhání.

Na Škromachově facebookovém profilu se totiž o případném vládním angažmá rozhořela ostrá debata. Škromach se ptá, "kolik by asi měli mediálních výstupů lidé, kteří jsou proti vládní účasti, kdyby se o vstupu ČSSD do vlády nejednalo?".

Na to mu ale uživatelka jménem Jana Rosůlková odpověděla, že lidé ČSSD nevolí právě proto, že se "spřáhne s každým". "Mě jste taky zradili." dodává a dává tak najevo, že si nepřeje aby ČSSD do vlády vstupovala.

Škromach se jí následně ptá, čím jí sociální demokraté zklamali. "No asi tím, že se pachtujeme s podvodníkem." píše Martin Válek. Naráží tak na Babišovo stíhání v souvislosti s údajným podvodem okolo farmy Čapí hnízdo.

Bývalý místopředseda ČSSD ale přichází s upřímnou odpovědí. "Klídek, v politice je každý druhý podvodník" píše. Prý ale neřeší Babišovu vinu nebo nevinu, od toho jsou prý soudy. "A u politiků to v demokracie řeší občané ve volbách. A ti rozhodli." říká Škromach.

Ten navíc nepovažuje případný vstup do koalice s hnutím ANO za riziko. Případné politické sebevraždy jeho strany se proto nebojí. "Sebevraždu jsme páchali v minulých letech." dodává. 

Související

Jana Maláčová (ČSSD)

MPSV vyplatilo poradcům a advokátům 4,67 milionu korun, v týmu už není Škromach

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) vyplatilo v prvním pololetí letošního roku externím poradcům, poradenským a právním firmám odměny ve výši 4,67 milionu korun. Vyplývá to ze seznamu, který ministerstvo zveřejnilo na svém webu. Oproti předchozímu pololetí se částka zvýšila zhruba o půl milionu korun, v minulosti ale přesáhla i 100 milionů korun.
Prezidentské volby 2018: Jiří Ovčáček

Proti Babišovi demonstroval i Bohuslav Sobotka, Ovčáček se mu a dalším protestujícím vysmál

V pondělí v podvečer se po celé České republice konaly protesty proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) a plánované změně v čele ministerstva spravedlnosti. Zúčastnily se jich tisíce lidí, mezi nimi i řada předních českých politiků včetně poslanců a senátorů. Mezi protestujícími se dokonce objevil i bývalý premiér a někdejší Babišův vládní partner Bohuslav Sobotka (ČSSD). Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček ovšem demonstranty tvrdě zkritizoval.

Více souvisejících

Zdeněk Škromach ČSSD Andrej Babiš Vláda ČR Čapí hnízdo

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy